Dünya Yasayı değiştirmek isteyen ölüyor

Yasayı değiştirmek isteyen ölüyor

Paylaş
Yasayı değiştirmek isteyen ölüyor

Pakistan'da aylardır tartışma konusu olan "dine hakaret yasası"nın değiştirilmesini isteyen bir siyasetçi daha öldürüldü

Pakistan Azınlıklar Bakanı Şahbaz Batti, bu sabah işe gitmek üzere evden çıktığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Reuters, kabinedeki tek Hristiyan bakan olan Batti'ye yönelik saldırı eylemini Pakistan Talibanı'nın üstlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Batti, uzun süredir tartışma konusu olan "dine hakaret yasası"nın değiştirilmesini savunan isimler arasında yer alıyordu. Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin yardımcılarından Ferahnaz İspehani, saldırıyı, "Pakistan'daki her türlü liberal, ilerici ve insancıl sesin kesilmesine yönelik toplu bir kampanya" olarak nitelendirdi.

Pakistan'da 4 Ocak tarihinde de Pencap Valisi Selman Tasir "dine hakaret yasası"nda değişikliği desteklediği için korumalarından biri tarafından vurularak öldürülmüştü.

Söz konusu yasa üzerine tartışmalar, 4 çocuk annesi bir Hıristiyan'ın geçtiğimiz Kasım ayında idam cezasına çarptırılmasının ardından alevlenmişti.