Yaşam Yaşınıza göre cilt bakımınız nasıl olmalı?

Yaşınıza göre cilt bakımınız nasıl olmalı?

Paylaş
Yaşınıza göre cilt bakımınız nasıl olmalı?

Cilt bakımı her yaşta gerekli ve etkilidir. Ancak her yaşın özel ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçlar için kullanılması gereken farklı malzemeler var. Gelin hangi yaşa hangi cilt bakımı gerekli hep birlikte görelim...

20’li Yaşlar

Bu dönemde çok ağır içerikli ürünleri kullanmamanızı ve kalın fondöten ve pudra sürmemenizi öneririz. Ayrıca doğru beslenmek, fast food yemeklerden kaçınmak cilt sağlığınız yapmanız gereken diğer önemli faktörler. Yağlı bir cilt yapınız varsa karbonatlı suyu yüzünüze sürüp 15 dakika bekletmeniz yeterli. Buzu yüzünüze sürmeniz, cilt nem dengenizi de sağlayacaktır. Salatalık kabuklarını da haftada iki gün yüzünüzde 10 dakika bekletmeniz yeterli.

30’lu Yaşlar

Evde yapabileceğiniz cilt bakım maskelerini yüzünüze ve boynunuza uygulayarak cildin daha geç yaşlanmasını ya da daha geç kırışmasını sağlayabilirsiniz. Meyve asitleri yüzünüzün yağ oranını en iyi dengeleyen maddedir. Bu nedenle özellikle kışın yaygın olan cennet elması -diğer adıyla hurma- meyvesini yüzünüze sürüp 15 dakika bekletip soğuk suyla yıkarsanız, soğuk kış günlerinde kuruyan cildinizin nem dengesini geri getirebilirsiniz.

Badem yağı ve zeytinyağını karıştırıp yüzünüze ve saç diplerinize sürerseniz, ışıl ışıl bir cilt ve dökülmeyen saçlara sahip olabilirsiniz. Unutmayın; sağlıklı cilt, sağlıklı saçlar… Saçlarınızın da tıpkı cildiniz gibi ışıl ışıl olaması için maskelerinizden saç diplerinize de sürmenizi öneririz.

40’lı Yaşlar

Avokadoyu soyup haftada iki kez yemeniz, cildinize canlılık katacaktır. Avokado dilimleriniz ayrıca yüzünüze hafif masaj yaparak sürüp bekletirseniz doğal bir yüz nemlendiricisi elde etmiş olursunuz!

Bal ve yumurta beyazını karıştırıp yüzünüzde 20 dakika bekletmeniz yeterli. Ardından duru suyla yıkayabilirsiniz.

50’li ve 60’lı Yaşlar

Bu dönemde oluşan cilt lekeleri için papatya suyunu buhar yapıp yüzünüzde 15-20 dakika bekletmenizi öneriyoruz. Ayrıca haftada bir balı yüzünüze sürüp20 dakika bekletirseniz, doğal bir gerginlik yaratıp cildin elastikiyetini korur.

Haberin Devamı