Sağlık Yaşlanmanın izlerini göz kapaklarınızdan silin!

Yaşlanmanın izlerini göz kapaklarınızdan silin!

Paylaş
Yaşlanmanın izlerini göz kapaklarınızdan silin!

Yaz aylarında sıklıkla yapılabilen bir ameliyat olan göz kapağı estetiği hakkında Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu bilgi verdi

Göz kapağı estetiği lokal anestezi altında gerçekleştirilen, estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılması gereken bir ameliyattır. Üst ve alt göz kapağı ameliyatı sadece estetik amaçlı değil sağlık amaçlı da yapılmaktadır. Çünkü üst göz kapağında cilt fazlalığı oluşmuşsa kişi gözlerinde yorgunluk hisseder, ağırlık çöker ve okuma zorluğu yaşar. Kaşlarda düşüklük veya çatıklık kişiyi sert, üzgün veya yorgun gösterir.

Haberin Devamı

Göz çevresi estetiği denildiğinde;

- Üst göz kapağında şişlik

- Üst göz kapağında cilt fazlalığı, sarkıklık

- Alt göz kapağında torbalanma

- Alt göz kapağında kırışıklık ve sarkıklık

- Kaz ayakları

- Kaş çatma çizgileri

- Alın çizgileri

- Alt göz kapağında morluk

- Göz kapağındaki yağ bezeleri

- Kaşlarda düşüklük akla gelmektedir.

Bütün bu problemler estetik müdaheleler, botoks veya kozmetik ürünlerle düzeltilebilir. Yapılacak cerrahi işlemler çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Aynı gün kişi evine dönebilir. Gözü pansumanla kapatılmadığı için görme problemi olmaz. Göz kapağında ameliyat sonrası iz kalmaz. En güzel iyileşen doku göz kapağıdır.

Op.Dr. Eser Aydoğdu üst göz kapağı operasyonunun gözün üst kapağındaki fazla derinin, torbalanmaları oluşturan yağ kitlesinin alınması ile yapıldığını belirtti. Bu operasyon torbalanmalar ve kapaklardaki sarkmalar gibi kişiye yorgun ifade veren görüntüyü yok eder. Ayrıca üst göz kapağındaki fazlalık, gözlerde ağırlığa ve yorgunluğa sebep olarak kişi bir şey okurken, bilgisayarda çalışırken uykusu gelebilir.

Haberin Devamı

Doktorunuz muayene sonrası yaş, derinin durumu ve diğer fiziksel ve tıbbi etkenler gibi, ameliyat kararını etkileyecek değişkenleri sizinle paylaşacaktır. Hasta aynı gün evine dönebilmektedir. Operasyon sonrası dördüncü gününde pansumanı alınır, hasta iş ve sosyal yaşantısına rahatlıkla döner. Ayrıca üst göz kapağı; estetik cerrahide hemen hemen hiç izin kalmadığı bölgedir.