Gündem Yaşlı adamı benzin döktüp yaktılar

Yaşlı adamı benzin döktüp yaktılar

Paylaş
Yaşlı adamı benzin döktüp yaktılar

Sivas'ın Zara İlçesi'nde 77 yaşındaki Apti Uğur'un ellerini ve ayaklarını bağlayıp üzerine benzin döküp yakmaya çalışan 4 kişi gözaltına alındı

İlçeye bağlı Canova Köyü'nde yalnız yaşayan ve çiftçilikle uğraşan 3 çocuk babası Apti Uğur iddiaya göre evine gelen komşuları H.B ve B.B isimli kardeşler ile tanımadığı U.P ve K.S'nin saldırısına uğradı.

Yaşlı adamın evine gelen şüpheliler tabancalarını çalmakla suçladıkları Apti Uğur'un ellerini ve ayaklarını bağlayarak üzerine benzin döktü.

"APTİ'Yİ YAKTIK, GİDİN ÇÖZÜN"

Daha sonra yaşlı adamı çakmak ile yakan 4 kişi bir süre yanmasını izledikten sonra Uğur'un üzerine su dökerek söndürerek olay yerinden uzaklaştı. Zanlılar daha sonra yaşlı adamın akrabası Abdurrahman Çelik'i telefonla arayıp, "Apti'yi yaktık. Elleri ve ayakları bağlı. Gidin çözün" dedi.

Köy muhtarı Yahya Şahin'i de yanına alarak Apti Uğur'un evine giden Abdurrahman Çelik gördüğü manzara karşısında şok oldu. Vücudunun çeşitli bölgeleri yanan Apti Uğur köy muhtarı ve akrabası tarafından Zara Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Numune Hastanesi'ne sevk edilen yaşlı adam tedavi altına alındı. Elleri ve vücudunun büyük bölümü yanan Apti Uğur'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken kendisini yaktıklarını iddia ettiği 4 kişi ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hilal YÜKSEL/SİVAS (DHA)