Gündem Yaşlı adamın parasına göz dikti

Yaşlı adamın parasına göz dikti

Paylaş
Yaşlı adamın parasına göz dikti

Yaşlı adamın, yardım istediği kişi tarafından dolandırılarak parasının alınması, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı

Malatya'da bir bankanın otomatik para çekme makinesinden hesabındaki parayı öğrenmek isteyen yaşlı adamın, yardım istediği kişi tarafından dolandırılarak parasının alınması, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Merkez Kışla Caddesi üzerinde bulunan bir banka ATM’sine gelen işçi emeklisi R.Ö., sıra bekleyen M.T. isimli gençten hesabında kaç para olduğunu öğrenmesi için yardım istedi.

Haberin Devamı

M.T.’nin hesaptaki parayı yanlış söylemesi üzerine emekli R.Ö., “Sen yanlış hesaba girdin herhalde” diyerek kartını geri istedi. Tam bu sırada karttan 300 lira para çekme onayı veren M.T. kartı çıkararak para çekildiğinden habersiz olan R.Ö.’ye verdi. M.T. daha sonra ATM’den çıkan 300 lirayı alarak olay yerinden uzaklaştı.

Daha sonra bankaya gittiğinde dolandırıldığını anlayan R.Ö. şikayetçi oldu. Güvenlik kamerasından parayı aldığı belirlenen ve kimliği tesbit edilen M.T. polis tarafından yakalanarak gözaltına aldındı. 300 lira M.Ö.’ye iade edilirken, M.T. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)