Gündem Yaşlı çiftin ev direnişi bitti

Yaşlı çiftin ev direnişi bitti

Paylaş
Yaşlı çiftin ev direnişi bitti

Üsküdar'da yıkılmasına karar verilen yaklaşık 100 yıllık tarihi binanın bitişiğindeki evde oturan yaşlı çift 4 gündür oturdukları evi boşaltmamak için direndi

Oturdukları evden çıkmayarak ambulans ve yıkım ekiplerini 4 gün bina önünde bekleten yaşlı çift yetkililer tarafından yıkımın ardından tekrar eve getirilecekleri sözünün verilmesiyle güçlükle ikna edilerek evden tahliye edildi.

Haberin Devamı

Kuzguncuk'ta İnciçayırlı Sokak 37 numarada bulunan tarihi eser niteliğindeki iki katlı evde dış etkenler nedeniyle hasar oluştu ve ev kısmen çöktü. Belediye ekipleri evin tamamen yıkılarak yola ve diğer binalara zarar verme ihtimaline karşı binanın bulunduğu sokağa bariyer çekerek trafiğe kapatıp gerekli önlemleri aldı.

EVİ DE MÜHÜRLEDİLER

Yıkılmasına karar verilen binanın hemen yanıbaşında bulunan, Sezai (76) ve Yurdanur Doğuran (70) çiftinin oturduğu küçük ev, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından çevrenin can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle mühürlendi. Fakat yıllardır aynı evde oturan yaşlı çift yetkililerin tüm uyarılarına rağmen evden çıkmamakta direndi. Hasar gören 100 yıllık tarihi binanın yaşlı çiftin oturduğu evin üzerine yıkılma ihtimali nedeniyle yaşlı çiftin evlerini boşaltması istendi.

Haberin Devamı

PİJAMALI EV SAHİBİNE DİL DÖKTÜLER

Ancak Doğuran çifti tüm uyarılara rağmen evlerini bir türlü boşaltmadı. Yaşlı çiftin kapısının önünde 4 gün boyunca ambulans ve belediye ekipleri de nöbet tuttu. Bugün belediye ekipleri yaşlı çiftin evi boşaltması için yeniden kendileriyle konuşmaya başladı. İkna edemeyince olay yerine polis ekipleri çağrıldı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3975","3975","201011","3975-5.jpg");



Gelen polisler ve zabıta ekipleri kapıda pijamalarıyla duran Sezai Doğuran'a uzun süre dil döktü ve gerekli önlemlerin alınmasının ardından evlerine tekrar geri getirilecekleri sözünü verdi. Bu sırada içerde bulunan Yurdanur Doğuran sürekli eşine seslenerek içeri girmesini istedi. Sezai Doğuran yetkililerden geri getirilecekleri sözünü alınca evi tahliye etmeyi kabul etti.

DARÜLACEZE'DE KONUK EDİLECEKLER

Önce içeriye sağlık ekipleri girip 70 yaşındaki Yurdanur Doğuran'ı sedyeye koyup ambulansa götürdü. Yaşlı kadın ambulansa götürülürken zabıta ekipleri ve gazetecilerle ilginç diyaloglar kurdu. Sezai Duran'da üzgün bir şekilde kapısı mühürlenen evini kilitleyerek ambulanstaki eşinin yanına oturdu. Yaşlı çift yıkım işlemleri bitene kadar misafir edilecekleri Darülaceze ye götürüldüler.

Mahalle sakinlerinden Ali Öz ise "Çivi bile çakılmaması gereken tarihi binanın yangın duvarında yağış ve dış etkenler nedeniyle hasar oluştu, çökme tehlikesi olduğu için Üsküdar Belediyesi kepçeyle müdahale etti. Yangın duvarına müdahale edildiği için duvar eğildi ve yan binaya tehlike verecek şekilde yattı. Yaşlı çiftte günlerdir evinden çıkmıyordu bu gün ikna edildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

RAMAZAN ALMAÇAYIR / İSTANBUL - DHA