Gündem Yaşlıların evini temizlediler

Yaşlıların evini temizlediler

Paylaş
Yaşlıların evini temizlediler

Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü öğrencileri, Ağlasun Belediyesi'yle işbirliğiyle, fakir ve yaşlı ailelerin evlerinde temizlik yaparak farklı bir yardım kampanyasına imza attı.

Ağlasun Belediyesi ile Ağlasun Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, ilçede yalnız yaşayan yaşlı, yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların evlerinde hijyenik koşullar oluşturmak amacıyla "Daha Temiz Bir Ortam ve Daha Temiz Bir Yaşam" sloganıyla temizlik kampanyası düzenledi.

Haberin Devamı

Temizlenmesi hedeflenen ev sayısı 14 olarak belirlenirken, kampanya ilk olarak Belediye Zabıtası ve mahalle muhtarlarının da katılımıyla Kıraç Mahallesi’ndeki 76 yaşındaki sağır, dilsiz ve bakıma muhtaç Ramazan Sezen’in evinde başlatıldı. Bir yıl önce Ağlasun Belediyesi ekiplerince onarımdan geçirilen evde, üniversite öğrencileri odalar, mutfak, tuvalet ve banyoda kapsamlı temizlik yaparak, Sezen’i temiz, hijyenik ve yaşanabilir bir ortama kavuşturdu.

Yardım amaçlı temizlik çalışmaları Bala Mahallesi’ndeki yalnız yaşayan 90 yaşındaki Zeynep Tunç’un eviyle tamamlanırken, Zeynep Nine, temizlik sırasında öğrencilerle sohbet etti. Zeynep Tunç, çocuklarının gurbette olduğunu ve yalnız yaşamanın çok zor olduğunu anlatırken, evini temizleyen gençlere sarıldı.

Haberin Devamı

Kampanya çerçevesinde öğrenciler tarafından ilçede toplam 14 konut temizlenirken, temizliğin önemi ve sağlıktaki rolü de ev sahiplerine uygulamalı olarak anlatıldı.

Temizlik kampanyasında, evi temizlenen her yaşlıya Ağlasun Belediyesi tarafından yastık kılıfı, nevresim, yastık ve yorgan hediye edildi. Belediye, evlerdeki temizlikte kullanılan tüm malzemeleri de karşıladı.

-"FARKLI BİR YARDIMDA BULUNDUK"-

Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayında yemek, kış aylarında da kömür ihtiyaçları karşılanan yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşların, yaşadıkları evlerinin daha sağıklı koşullarda olmasını amaçladıklarını söyledi.

Kaplan, şöyle devam etti:
"İlçemizdeki yalnız yaşayan ninelerimize, dedelerimize farklı bir yardımda bulunduk. Daha sağlıklı ve daha hijyenik yaşamalarını da sağlayarak rahat etmeleri için Meslek Yüksek Okulu-Belediye işbirliği ile temizlik çalışmaları başlattık. Üzerimize düşen temizlik maddeleriyle yastık, yorgan, nevresim ve yastık kılıflarını da belediye olarak biz temin ettik. Öğrencilerimizle temizlik faaliyetlerini gerçekleştirerek, hem yaşlı insanlarımız hayır duasını aldık hem de daha sağlıklı yaşamalarına katkıda bulunduk. Yardım yapmayı ve yardım eli uzatmayı kendimize bir görev bildik. ’Bizler de aynı konuma düşebiliriz’ diyerek, yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşımızın elinden tutmaya çalıştık. Yaşlılarımız yapmış olduğumuz çalışmalardan çok memnun kaldılar. Bizler de onlara verdiğimiz hizmetten en az onlar kadar memnun kaldık."

Haberin Devamı