Ekonomi Yaşlıya bedava sağlık hizmeti

Yaşlıya bedava sağlık hizmeti

Paylaş
Yaşlıya bedava sağlık hizmeti

Devlet, engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti veriyor. Bunun için bir bedel de istenmiyor

Yaşlıların evde sağlık hizmeti alabilmesinde herhangi bir kriter yok. Başvuran herkese bu hizmet veriliyor. Bunun için bir devlet kurumuna başvurmak da gerekmiyor. Sadece 444 3 833 numaralı telefon aramak yeterli.


TÜM BİLGİLER ALINIYOR


Telefonda hastanın kimlik numarası ve hizmet almak istediği il, ilçe bilgisi ve açık adresi alınıyor. Yaşlının kendisinden ya da arayan yakınından, bakımın ne şekilde olacağı öğreniliyor. Bu bilgiler, yaşlı kişilerin bulunduğu ildeki koordinasyon merkezine bildiriliyor. Koordinasyon merkezi, yapacağı ön değerlendirme sonucunda kişinin durumunu dikkate alarak, uygun gördüğü birimi ya da aile hekimini evde sağlık hizmeti için görevlendiriyor. Evde yaşlı bakımı kişinin hastaneye götürülüp getirilmesini de kapsıyor.


MOBİL EKİP GELİYOR


Evde sağlık hizmeti aile hekimleri, hastanelerde oluşturulan evde sağlık birimleri ve sağlık müdürlükleri bünyesindeki mobil ekipler tarafından veriliyor. Evde sağlık hizmeti kapsamında tansiyon ölçme, serum takma, enjeksiyon yapma, pansuman yapma ve kan tahlillerini yapma hizmetleri veriliyor. Gerekli görülürse hasta yatağından kaldırılmadan sağlık raporu çıkarılabiliyor. Ayrıca hastanın tıbbi cihaz ihtiyacı karşılanıyor. Bu kişilere havalı yatak, havalı yastık, tekerlekli sandalye verilebiliyor.

Haberin Devamı