Candaş Tolga Işık Yassıada'nın şekli de değişti
HABERİ PAYLAŞ

Yassıada'nın şekli de değişti

Aşağıda Yassıada’nın 1 buçuk yıl önce helikopterden çekilmiş özel bir fotoğrafını görüyorsunuz... Hemen altındaki ise malumunuz olan son hali.... Demokrasi Adası haline getireceğim derken katledilen Yassıada’yı geçtiğimiz hafta Türkiye POSTA’dan öğrendi. Haberin yayınlandığı günden beri okuyucularımızdan sayısız mail geldi. onlardan bir tanesi projeyi yakından takip eden ve bu kıyıma isyan eden ancak çaresiz bir “yetkili” isimdi.

Bu okuyucu dostumuz önceki gün bana ulaştı ve Marmara Denizi’nin nasıl şantiyeye dönüştüğünü anlattı. “Yassıada’daki tescilli çam ağaçları hariç bütün ağaçlar kesildi. Ancak kıyım sadece ağaç kesiminden ibaret değil” diye başladı söze ve devam etti: “Fotoğraflara dikkat edin...

Haberin Devamı

YASSIADA

Adanın şekli de değişti. Çünkü 4 ayda yaklaşık 800 bin ton hafriyat yapıldı. Bu hafriyatın bir kısmı denize dökülürken önemli bölümüyle de dolgu alanlar yapıldı. Yani adanın topoğrafyası da değiştirildi.” Fotoğraflara dikkatli bakınca fark ediyorsunuz ki sahiden adanın şekli değişmiş, adeta silindirle Yassıada’nın üzerinden geçilmiş.

Ve sıkı durun... Marmara Denizi’ndeki inşaat faaliyeti sadece Yassıada’dan ibaret değil. sırada sivriada var. sivriada da “turizme kazandırılmak” üzere!

Proje bittiğinde adanın içinde 2 bin kişilik kongre merkezi, otel ve donatı alanları olacak. sivriada solda da fotoğrafını gördüğünüz üzere zaten ağaçlıklı, yeşil bir alan değil. o yüzden orada kesecek ağaç yok. Ancak doğa sadece ağaç keserek tahrip edilmiyor. Marmara Denizi zaten başta İstanbul olmak üzere çevresindeki şehirler tarafından sürekli kirletiliyor. Bir zamanlar insanların yüzdüğü Marmara’da artık balıklar bile yüzemiyor! Bu yetmezmiş gibi şimdi Marmara Denizi’nin orta yerindeki iki ada turistik tesise dönüştürülüyor. Yassıada, Demokrasi Adası olur mu bilmem ama bu gidişle Marmara Denizi tam anlamıyla bir çöplük olacak, haberiniz olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder