Siyaset YAŞ'ta Erdoğan sürprizi
Paylaş
YAŞ'ta Erdoğan sürprizi

“Balyoz” gölgesinde devam eden YAŞ toplantılarının 4. gününde yeni bir gelişme yaşandı. Başbakan Erdoğan, kararların imzalandığı son gün toplantıya katılmadı

“Balyoz” davasında 102 asker hakkında yakalama kararı verilmesi, “internet andıcı” soruşturmasında ise aralarında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da bulunduğu 19 subayın ifadeye çağrılması Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarına damgasını vurdu.

Dördüncü gününe giren şura toplantılarında terfilerle ilgili halen bir karara varılamadığı öğrenildi. Bu sabah başlayan YAŞ toplantısında ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şura toplantısına katılmadı. Başbakan Erdoğan’ın bugünkü programında YAŞ’a katılmak bulunmuyor.

Başbakan Erdoğan önce sanatçı Lale Mansur ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Erdoğan, daha sonra işadamlarıyla görüşecek.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile sabah saatlerinde bir görüşme yaptı.

İMZA OLMADAN KARAR ÇIKMAZ

Daha önceki YAŞ toplantılarında Başbakan, son günde de toplantıya katılarak kararları imzalıyordu. İmzanın ardından kararlar Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı tarafından Çankaya Köşkü’ne götürülüyordu.

Başbakan Erdoğan olmadan Yüksek Askeri Şura'da karar alınması söz konusu değil. Erdoğan’ın toplantıya katılmaması, YAŞ toplantılarının uzayabileceği yorumlarına neden oldu.

Haberin Devamı