Sağlık Yataktaki çifte eleştiri

Yataktaki çifte eleştiri

Paylaş
Yataktaki çifte eleştiri

Sağlık Bakanlığı, sigara paketlerinin üzerinde yer alan uyarı resimlerini caydırıcı olmadığı gerekçesiyle beğenmedi

Ankara Sağlık Bakanlığı, sigara paketlerinde sigaranın zararlarını anlatmak için kullanılan resimlere itiraz etti. Sağlık Bakanlığı’nca Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’na (TAPDK) yazılan yazıda resimlerin caydırıcı olmadığı ileri sürüldü.

Bir itiraz noktasını da yatakta oturan çift oluşturdu. Sağlık Bakanlığı, sigaranın iktidarsızlığa neden olabileceğine işaret eden “yatakta ayrı oturan çift” resminin, “Türkiye gerçeklerine uygun olmadığını” belirterek, yarı çıplak evli bir çiftin bu şekilde gösterilemeyeceğini savundu.

Söz konusu resimde, yatakta birbirinden ayrı oturan, erkeğin üst kısmının çıplak olduğu, ayrı yönlere bakan bir çift gösteriliyor ve sigaranın iktidarsızlığa yol açabileceği vurgulanıyor.

Bakanlığın, evli olduğu düşünülen bir çiftin bu şekilde gösterilmesinin sakınca yaratacağı görüşünde olduğu öğrenildi. İtiraz dikkate alınırsa, sigara paketlerinde değişikliğe gidilebilecek.

Bakanlığın TAPDK ile bir diğer uyuşmazlığını da dolaylı sigara reklamının yasaklanması oluşturuyor. Bakanlık, sigaranın, market gibi yerlerle bar kafe gibi alanlarda dışarıdan görünmeyecek şekilde satılması gerektiğini savunuyor. Bu düzenlemeler için yönetmelik çıkarılması gerekiyor.

Haberin Devamı