Gündem Yatalak hastaya sağlam raporu

Yatalak hastaya sağlam raporu

Paylaş
Yatalak hastaya sağlam raporu

Kütahya'da 20 yıl önce geçirdiği ameliyatın ardından yatalak kalan Mustafa Yıldız'a, Sosyal Hizmetler 'sağlam' raporu verdi

KOMŞULARI YARDIM ETTİ

Haberin Devamı

Kütahya’nın Simav ilçesinde oturan Mustafa Yıldız, 20 yıl önce bacak ve sırt ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bacak ve kalça ameliyatı geçiren Mustafa Yıldız, bir daha ayağa kalkamadı. Yatağa mahkum olan Mustafa Yıldız’ın (45) kendisine bakan anne ve babası 10 yıl önce ölünce kimsesiz kaldı. Yatalak adama geçen yıla kadar komşuları ve hayırseverler baktı.

3 ÖĞRETMEN RAPOR VERDİ

Emekli öğretmen Osman Uludağ, yatalak adamın bakımını üstlenmek amacıyla geçen yıl mahkemeye başvurup Mustafa Yıldız’ın vasisi (hasta birine vekalet eden kişi) oldu. Osman Uludağ daha sonra 570 TL’lik asgari ücret tutarındaki bakım ücretini almak için Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük yatalak adamın durumunu açıklığa kavuşturmak için 3 öğretmen görevlendirdi.

Haberin Devamı

GÜNLÜK İŞERİNİ YAPARMIŞ!

Öğretmenler ‘yüzde 92 oranında vücut fonksiyon kaybı olduğu ve ellerini kullanamadığı’ yönünde raporu bulunan Mustafa Yıldız’a ‘kendi günlük işlerini görebileceği’ yönünde rapor verdi. Rapor üzerine bakım ücreti reddedilen Osman Uludağ, “Gerekirse Başbakan’a kadar çıkacağım. Bu büyük bir haksızlık” dedi.

Mehmet YENEN/DHA