Nedim Şener Yatıp kalkıp FETÖ'ye dua edin!
HABERİ PAYLAŞ

Yatıp kalkıp FETÖ'ye dua edin!

Haberin Devamı

Dün yaşananları doğru tahlil etmediğimiz için bugün kafalar kolayca karışıyor ve karıştırılabiliyor. O yüzden yaşadıklarımız geleceğe ışık tutmuyor. Tarih değişse de hatalar hep tekrar ediyor. Tam böyle günlerden geçiyoruz.

Bugünlerde birileri özellikle 2007-2013 arasındaki Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Şike gibi davalarla ilgili sahte kahramanlık hikayeleri yazıyor. Elbette sürecin kahramanları vardır. Ama hikaye yazanlar her şeyden önce şu iki soruya cevap bulmalı:

1- Eğer FETÖ 17/25 Aralık 2013 operasyonlarını yapmasaydı ne olurdu?

2- Eğer FETÖ 17/25 Aralık operasyonlarında amacına ulaşsaydı ne olurdu?

Mahkumiyetler onanmıştı


Birinci sorunun cevabı şudur;

FETÖ 17/25 Aralık operasyonlarını yapmasaydı AKP ile devleti yönetmeye devam eder, bütün kumpas davaları sonuçlanır, binlerce insan sahte delillere dayalı çürük olduğu baştan bilinen iddianamelerle Silivri’de ömrünü tamamlardı.

İsterseniz birkaç örnek vereyim:

Yerel mahkemelerin Balyoz’da 237 kişiye, İstanbul Casusluk davasında 44 kişiye verdiği hapis cezaları Yargıtay 9. Dairesi tarafından 2013 yılı Aralık ayında onandı. 2013 yılı Ağustos ayında 275 kişinin yargılandığı Ergenekon davasında 21 kişi hariç herkese ceza verildi.

2011’de başlayan Şike davasında Aziz Yıldırım dahil 48 kişi hapis cezası aldı. Yargıtay da bu cezaları onadı.

FETÖ’nün kumpas zinciri

Yerel mahkemelerin mahkumiyet kararlarını Yargıtay onayı izliyordu. FETÖ, medya-polis-savcılık- mahkeme ve Yargıtay’dan oluşan bir kumpas zinciri kurmuştu. Ama 17/25 Aralık operasyonlarıyla FETÖ’nün Erdoğan’ı tutuklama girişimi tüm dengeleri değiştirdi.

Yargıda ve poliste hızlı bir FETÖ’cü temizliği başladı. Balyoz ve İstanbul casusluk davaları Anayasa Mahkemesi’ne yapılan itirazla yeniden yargılama sonucu beraatla bitti. Ardından, “Kafes eylem planı”, “Amirallere suikast” gibi davalarda yargılanan 84 kişi 2015 yılı Ekim ayında beraat etti. Şike davası yeniden yargılama sonucu yine aynı tarihte beraatla sonuçlandı.

Şimdi gelelim ikinci soruya; Eğer FETÖ 17/25 Aralık’ta amacına ulaşsaydı ne olurdu?

Tüm bu davalarda yargılananların yanında Selam Tevhit gibi davalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li siyasetçiler ve bürokratlar dahil iktidarın bir çok üyesi ve gazeteciler, “casus” diye Silivri’de olurdu.

O yüzden kahramanlık yapanlar yatıp kalkıp FETÖ’nün ihtirasının ortaya çıkmış olmasına dua etsin.

Sözün kısası her şerde bir hayır vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder