Ekonomi Yatırıma güven geliyor

Yatırıma güven geliyor

Paylaş
Yatırıma güven geliyor

2010'un ilk altı ayı için yapılan ankette girişim sermayesi yöneticilerinin yüzde 44'ü ekonomiye güven bildirdi

GİRİŞİM SERMAYESİ ANKETİ

Haberin Devamı

Yeni yatırımlara kaynak ayıran yöneticilerin (girişim sermayesi yöneticileri) Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin öngörülerinde iyileşme başladı. Deloitte Türkiye’nin Girişim Sermayesi Güven Araştırması’na katılan yöneticilerin yüzde 44’ü, bu yılın ilk altı ayı için ekonomide olumlu gelişme beklediklerini belirtti.

Altı ayda bir yapılan araştırmanın bundan önceki üç anketinde ‘Gelecek altı ay bugünden daha iyi olacak’ diyerek yeni yatırımlara göz kırpan yönetici çıkmamıştı.

YÜZDE 19'U FON ARTIRACAK

Deloitte Türkiye’nin 7’nci kez düzenlediği araştırmada, yöneticilerin yüzde 44’ü ekonomide değişiklik beklemediğini, kalan yüzde 12’si ise ekonomik koşullarda gerileme beklediğini bildirdi.

Öte yandan yöneticilerin yüzde 94’ü ilk altı ayda ‘net alıcı’ pozisyonunda duracağını, yüzde 63’ü yatırım anlaşmalarının artacağını, yüzde 19’u Türkiye’de yatırım yapmak için bu yıl çok daha fazla fon ayıracağını, yüzde 63’ü ise yatırım sermayesini ‘az miktarda’ artıracağını belirtti.

Haberin Devamı

İYİLEŞME EĞİLİMİ

Deloitte Türkiye Kurumsal Finansman Sorumlu Ortağı Anthony Wilson, yatırım ortamına duyulan güveni gösteren araştırmayla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Girişim sermayesi konusunda, hiç kuşkusuz 2006-2008 döneminde olduğu gibi heyecan veren büyük işlem hacimleri beklemiyoruz. Ancak dokuz ay veya bir yıl öncesi ile kıyasladığımızda, girişim sermayesi yöneticilerinin bugüne bakışı 2010 için ümit veriyor. Deloitte’un araştırması, iyileşme eğiliminde bir yatırım ortamına işaret ediyor.”