Dr. Haydar Dümen Yavaş yavaş hazırlayın!
HABERİ PAYLAŞ

Yavaş yavaş hazırlayın!

Haberin Devamı

Kadının cinsellik konusunda tedirgin olması normal. Ne olacağını bilemiyor. Bu yüzden nişanlınıza, eşinize kızmayın. Onu yavaş yavaş hazırlayın. Gerekirse biraz bekleyin. Önce kalbini sonra bedenini keşfe çıkın. Romantik olun ki sorun çıkmasın.

BÖYLE SORU YOK!


Esmerleri seviyorum

21 yaşındayım, sadece esmer kadınlar ilgimi çekiyor. Bana ilgi gösteren açık tenlileri kendimden uzaklaştırıyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Vay bulunmaz Hint kumaşım! Ne kadar çok alıcın varmış meğer. Her renkten kadın seni beklerken, sen de kadınları ten rengine göre seçerken bize söz düşmez. Ne var ki sana ulaşamayan, açık renkli, gül tenli kadınlar içten içe kim bilir ne ağlıyorlardır?!!! Yüreğim onlar için sızlıyor!!! Erkek köküne kıran mı girdi? ‘Amasya’nın bardağı, biri olmazsa biri daha’ deyimi de bana kızları anımsatıyor. Ey kızlarımız, kadınlarımız, şu vampir delikanlı için ağlayacağınıza, size bulaşmadığı için göbek atın diyor sevgilerimi sunuyorum.

İkinciyi istemiyorum

23 yaşındayım, 8 aydır kız arkadaşım var. İlişki 20 dakika sürüyor. Ama sevgilim ikinciyi istiyor. Oysa ben ikinciyi istemiyorum. Kız sinirleniyor. Ne yapmalıyım? Sorun bende mi?

CEVAP

Değerli okurum, güzel kızlar için taş bebek benzetmesi yapılır. Ben de sana kaya gibi delikanlı diyor, sırtını sıvazlıyorum. Arkadaşına “Bu hor hor çeşmesi ya da iklim oynaklığıyla sınırları aşan yağmur değilmiş, ölçüler de kişiden kişiye değişirmiş” de. Biraz bekle ve konuşmaya şöyle devam et: “İkinci ilişkiler bünyeyle ilgiliymiş, normali ve sağlıklısı benimkisiymiş.” Dur, bekle, kız söylediklerini hazmetsin. Ardından “Çünkü benimkiler uzun vadeye programlıymış” deyiver gitsin. O da kendi kendine vır vır etsin.

Karanlığı seviyorum

30 yaşında kadınım. Sevgilim var. Ben havanın kararmasını ya da ışıkların kapatılmasını istiyorum. Sevgilim buna biraz kızıyor. Bu sorunu nasıl aşarım?

CEVAP

Kolay sevgili okurum, sevgilin sana bir gün sürpriz yapsa ve sofrayı o hazırlasa. Masaya da 7 çeşit tatlı koysa, seni de gözü kapalı oturtsa “Bugün böyle, bu nimetleri gözün kapalı yiyiver” dese ve sonunda bir ödül vaat etse? O tatlıları nasıl yerdin bir düşün. Her şey birbirine karışır, miden buna şaşırır. Bu muydun derdin? Yoksa tatlıya bir süre veda mı ederdin? Bu karardan sonra bizim karanlıktaki aşk eniştemize bilimsel kıyak benden, aslanım, kadının isteklerine karşı koymak da senden.

İsteğim neden artıyor?

26 yaşında kızım. Kendimi bildim bileli adet dönemlerinde cinsel isteğim artıyor. Bu dönemde ilişkiye girmiyor, mastürbasyon yapıyorum ama kanama azalıyor. Bunun sakıncası var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, birçok kadında öyledir. Hep öyle devam edecek.

Meni vajinadan geri çıkıyor

27 yaşındayım, eşim de 25 yaşında. 8 aylık evliyiz. Cinsel birleşme sonrası meni vajinadan çıkıyor. İlk aylarda bir sorun olmuyordu. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, işin doğrusu meninin geri gelmesidir. Çünkü vajinanın arkası rahim tarafından kapatılmıştır. Meninin geri gelmesi ile çocuk olmaması arasında bağlantı yok. Gebeliği sağlayan spermlerdir. Spermler de mikroskobik canlılardır. O yolu bulur, yumurtayı döller. Acele etmeyin.

Zevk suyu geldi

20 yaşındayım. Kız arkadaşım ile ilişkiye girmeye çalışıyordum. Penisimden zevk suyu geldi ama içine girmedim. Sizce hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, büyük ihtimalle hayır.

Kızlara yaklaşmak istemiyorum

16 yaşındayım. 2 ay önce mastürbasyon yaptım ve ilk kez boşaldım. O günden sonra kızlara yaklaşmak bile istemiyorum.

CEVAP

Değerli çocuğum, çok küçüksün, biraz daha sabırlı ol. Aklını cinsellikle bozma. Geleceğin kuyusunu kazma. Zaten kızlara yaklaşma yaşında değilsin Doğanın üzerine gidip zorlama. Yani iştahsız yemek yeme.

Acaba hastalık kapar mıyım?

19 yaşındayım. İlk cinsel deneyimimi yaşamak için bu hafta geneleve gideceğim. Prezervatif kullansam da hastalık kapar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kapmayacağına inanıyorum.

Erken boşalıyorum çözümü var mı?

29 yaşındayım ve nişanlıyım. Erken boşalma için ne önerebilirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik koşullarında bu durum tedavi edilebilir. Ama uzaktan önerilerle olmaz. Bu kadarını bilmeni isterim.

İlk gece korkusu var

8 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Öpülmekten hoşlanmıyor. Sadece zorla elini tutabildim. Ben onunla zaten evlenmeden ilişkiye girmek istemiyorum. İkimiz de 26 yaşındayız. Onu da korkularından kurtarmak istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, birçok kadın, kız nişanlın gibi. Aşılacak tüm bunlar. Ne var ki zor aşılacak. Sen sabırlı olacaksın. Ama hep onun dediğine de bırakmayacaksın. Bütün bunlar evlilik koşullarında olur. Belki bir süre ilk gece sorunu yaşayacaksın. Şimdilik yumuşak ve sabırlı bir geçiş süreci dilerim. Beklemede kalın derim.

Acaba mikrop mu kaptım?

2 hafta önce bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Bir hafta sonra tuvalete gittiğimde yanma başladı. Bazen meni gibi beyaz bir sıvı geliyor. Acaba mikrop mu kaptım?

CEVAP

Değerli okurum, vakit kaybetmeden idrar ve meni tahlili yaptır, doktora git.

Adeti gecikmiş

24 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Ben boşaldım ama üzerimizde pantolonlarımız vardı. Sizce kız arkadaşımın hamile kalma olasılığı var mı? Adetinin geciktiğini söylüyor.

CEVAP

Değerli okurum, hiç üzülme. Psikolojik sıkıntı yaşıyor ya da adeti gecikmiştir. Gebelik söz konusu değil.

Hayat kadınıyla ilişkiye girdim ama...

22 yaşındayım. Geçenlerde bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Ama prezervatif kullanmadım. Acaba hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, ortaya çıksaydı şimdiye kadar çıkardı. Geç ortaya çıkan bir mikrop almışsan ona da yapılacak bir şey yok. Bir şeyle karşılaştığında uzmana gider, tedavi olursun.

Kasıklarım ağrıyor

17 yaşındayım. Ne zaman mastürbasyon yapsam kasıklarımda ağrı hissediyorum. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, ona spazm ağrıları denir. Yani içeride düz kasların kasılması anlamında. Kendini çok sıkma, germe. Bir dağa tırmanıyorsan koşma. Sakin olarak çıkmaya çalış. Spazmların azalacak ya da yok olacak.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzel bir ruh, güzel bir beden var mı buna itiraz eden? Hüner, onu bulmada bulunca da soldurmamada. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder