Gündem Yavru köpeklere jandarma yardımı

Yavru köpeklere jandarma yardımı

Paylaş
Yavru köpeklere jandarma yardımı

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde devriye görevi yapan jandarma trafik ekipleri, donmak üzere olan 9 köpek yavrusunu hayvan barınağına teslim etti

Yenişehir İlçesi’ne bağlı Papatya ve Toprakocak köyleri arasında dün öğle saatlerinde devriye gezen Yenişehir İlçe Jandarma Trafik ekipleri, yol kenarında donmak üzere olan 9 köpek yavrusu gördü.

Aç ve donmak üzereyken bulunan köpek yavruları jandarma aracının bagajına konularak Yenişehir Belediyesi’nin hayvan barınağına götürüldü.

Yavrular burada karınları doyurularak koruma altına alındı. Köpekleri donmaktan kurtaran Jandarma Uzman Çavuş Tahsin Yaldız, hayvanları kaderlerine terk etmeyi aklından bile geçirmediğini söyledi.

Hayvanların annesinin yanlarında olmadığını belirten Yaldız, “Devriye gezerken köpek yavrularını gördük. Başıboş ve aç oldukları her hallerinden belliydi.

Neredeyse donmak üzereydiler. Yavruları o şekilde kaderlerine terk edemezdim. Şimdi içim daha rahat. Köpek yavrularının güvenli olduğunu biliyorum. Bundan böyle de vakit buldukça yavruların durumlarına bakacağım” diye konuştu.

Nihat BIÇAK/Bursa (DHA)