Türkiye (Son Dakika) 'Yavrumu istiyorum'

'Yavrumu istiyorum'

Paylaş
'Yavrumu istiyorum'

Tekidağ'ın Çorlu ilçesinde yanan evlerinden itfaiye eri tarafından çıkarılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 3 yaşındaki Yusuf Savsın'ın hayati tehlikesi devam ediyor. Gözü yaşlı anne Nesrin Kalay 'Yavrumu istiyorum' diyerek feryad etti

Yangın dün Hıdırağa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerinde eşinden iki yıl önce ayrılarak oğlu Yusuf Savsın ile yaşayan 30 yaşındaki Nesrin Kalay’ın tek katlı müstakil evinde meydana geldi.

Haberin Devamı

Yangında Nesrin Kalay, kendini güçlükle dışarı atarken, mahsur kalan oğlu Yusuf itfaiye eri tarafından kurtarılarak evden çıkarıldı. Küçük Yusuf, ambulansla kaldırıldığı Çorlu Devlet Hastanesi’nde çocuk yoğun bakım ünitesi olmaması nedeniyle Özel Reyap Hastanesi’ne sevk edildi.

Yavrumu istiyorum

Bugün hayati tehlikesi süren Yusuf Savsın’ın tedavi edildiği hastaneye gelen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, annesi Nesrin Kalay ile baba Turgay Savsın’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Aileye her türlü yardımın yapılacağını belirten Kaymakam Doğan, "Biz devlet olarak gerekeni yaparız. Doktorlarımızın gayretiyle küçük yavrumuz kurutulacaktır. Yanan, zarar ziyan ne var ise bunlar yerine gelir. Önemli olan yavrumuzun sağlığı. Bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'EVLADIM İYİ OLSUN'

Gözü yaşlı anne Nesrin Kalay ise, hiçbir şeyde gözü olmadığını, sadece oğlunun iyileşmesini beklediğini ifade ederek, "Yavrumu istiyorum. Evladım iyi olsun. Başka bir şey istemiyorum" dedi.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, aileyle bir süre görüştükten sonra yoğun bakımda yatan Yusuf Savsın’ı ziyaret etti. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Bülent Turaç’tan bilgi alan Doğan, yangının elektrikli sobada çıktığının tespit edildiğini söyledi.

'HÂLÂ KOMADA'

Yusuf Savsın’ın sağlık durumuyla ilgili bilgiler veren Dr. Bülent Turaç ise koma halinin devam ettiğini belirterek, "Genel baktığımızda sabah itibariyle uyutarak, ilaçları da kestik. Şu ana kadar bir yanıt yok. Halen derin bir koma hali göstermektedir. Bekleyeceğiz çocuk olduğu için her şeyi yapabilir, o savaşacak, biz mücadele edeceğiz" dedi.

DHA