Gündem Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde  ilk kaza: 1 ölü 1 yaralı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde  ilk kaza: 1 ölü 1 yaralı

Paylaş
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde  ilk kaza: 1 ölü 1 yaralı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde selfie çekmek için duran TIR sürücüsü Mustafa Demir arkasından gelen başka bir TIR'ın aracına çarpması sonucu feci şekilde can verirken oğlu da yaralandı. Buna rağmen bazı sürücüler tehlikeye aldırış etmeden köprü güzergahında durarak selfie çekmeye devam etti

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na seyreden TIR'ın şoförü Mustafa Demir ile oğlu Ahmet Demir, iddiaya göre fotoğraf çekmek amacıyla köprüye park ettikleri araçtan indi.

Bu sırada arkadan gelen Şafak T.’nin kullandığı kitap yüklü tır, park halindeki TIR'a çarptı.

Mustafa Demir, kendi TIR'I ile bariyerler arasına sıkışarak hayatını kaybetti.

Aracı fark ederek kendisini köprü kenarına atan Ahmet Demir ise yaralandı.
Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ahmet Demir’i hastaneye kaldırdı.

Kaza'nın enkazı 2 saat sonra tamamen kaldırılabildi. Bu süre boyunca trafiğe kapalı olan köprü güzergahında uzun araş kuyrukları oluştu.



SELFİ ÇEKEN SÜRÜCÜLERİN ARAÇLARI NEDEN OLDU

İddiya göre kazaya selfi çektirmek için araçlarını köprü üzerinde duduran sürücüler yol açtı. Bu sürücülerin araçlarını durdurmaları yada hızlarını düşürmeleri nedeniyle ortaya çıkan düzensiz trafiğin kazanın nedeni olduğu belirtiliyor.

POLİS YOK, İLK MÜDAHALE VATANDAŞLARDAN

Kazanın hemen ardından kaydedilen görüntülerde, olay yerinde hiç bir polisin ya da görevlinin olmadığı gözleniyor. Olay yerindeki yaralıya yine vatandaşların yardım etmeye çalıştığı görülüyor.



TIR KAMYON VE OTOBÜSLERİN ŞERİT İHLALLERİ, POLİSSİZ TRAFİK...

Öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarınının açılmasından sonra bu güzergahı kullanan sürücüler, birçok ihlale tanık olduğunu bildiriyorlar. İstanbullu sürücülerin ilgilerini yönlendirdiği nokta olan köprü ve bağlantı yollarında, polisin olmadığı gözleniyor. Otobüs ve kamyonların 4 şeridin tamamını tereddüt etmeden kullandığı görülüyor.

3 GÜN ÖNCE AÇILMIŞTI

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 28 Ağustos pazar günü düzenlenen törenle açılmıştı.

AA-DHA

ÖLDÜREN KAZA BİLE VAZGEÇİREMEDİ!



Selfie çeker sürücü yüzünden meydana gelen ölümcül kazaya rağmen vatandaşlar köprü güzerganında durup fotoğraf çekmekten vazgeçmedi.