Ekonomi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne raylı sistem geliyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne raylı sistem geliyor

Paylaş
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne raylı sistem geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Marmaray İstanbulluların yaşamını kolaylaştırdı. Bu sene sonunda Gebze'den Halkalı'ya Marmaray araçlarıyla 77 kilometreyi kesintisiz hale getireceğiz Bununla da yetinmeyip yaptığımız üçüncü köprü olan orta koridorun karayolu anlamında önemli bir tamamlayıcısı olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde bir de raylı sistem yapacağız. Proje bitmek üzere. Yakın da onun da ihalesini başlatacağız" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmaray'ın İstanbulluların hayatını kolaylaştırdığını belirterek, "Bu sene sonunda Gebze'den Halkalı'ya Marmaray araçlarıyla 77 kilometreyi kesintisiz hale getireceğiz." dedi. Ülkenin gelişmesi, kalkınması, ulaşılabilir kılınması adına sadece Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesini değil birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Arslan, bunun kendilerinin görevi olduğunu söyledi.

"BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU İRAN'A BAĞLANACAK"


Arslan, "Gelecek dönem bizim coğrafyamızın da içinde bulunduğu bölgelerimizin dönemi. İnanıyoruz ki Anadolu, Kafkasya ve Orta Asya üçgeninde taşımacılık orta vadede şu anki ekonomik büyüklüğünün birkaç katına çıkacak. Bu nedenle coğrafyamızın, ulaşımın her modunda tercih edilen uluslararası bir koridor haline getirilmesi bizim bir zorunluluğumuzdur." diye konuştu.


Türkiye'nin de içinde bulunduğu ulaşım koridorunu geliştirmek için yaptıkları faaliyetlerden bahseden Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın çok önemli olduğunu vurguladı.

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın açılmasıyla Çin'den Avrupa'ya kadar kesintisiz yük taşıma imkanı yakalandığını kaydederek, yakın zamanda Kars-Iğdır-Dilucu-Nahcivan-İran hattını da yaparak bu koridoru önce İran’a bağlayacaklarını, bu sayede hattı Pakistan'a kadar bağlayabilme şansına sahip olacaklarını anlattı.

Projenin öneminin ileride daha çok anlaşılacağını dile getiren Arslan, sadece Çin'den Avrupa'ya yılda 240 milyon ton yük gönderildiğini bildirdi.


ÜÇÜNCÜ KÖPRÜDE DEMİRYOLU İHALESİNE ÇIKILIYOR


Bakan Arslan, Marmaray'ın İstanbulluların hayatını kolaylaştırdığını belirterek, "Bu sene sonunda Gebze'den Halkalı'ya Marmaray araçlarıyla 77 kilometreyi kesintisiz hale getireceğiz. Bununla da yetinmeyip yaptığımız üçüncü köprü olan orta koridorun karayolu anlamında önemli bir tamamlayıcısı olan yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde bir de raylı sistem yapacağız. Proje bitmek üzere. Yakın da onun da ihalesini başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Arslan, Kuzey Marmara Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi orta koridoru tamamlayacak önemli projelere imza attıklarını kaydederek, ulaştırma projelerinden bahsetti.

İstanbul'da Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de tamamlanacağını anımsatan Arslan, uluslararası taşımacılık anlamında önemli bir merkez olacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı