Gündem Yayla evini kamyon kasasına yaptı

Yayla evini kamyon kasasına yaptı

Paylaş
Yayla evini kamyon kasasına yaptı

Yayla evini kamyon kasasına yaptı

Rize’de, iklimin elverişsiz, işlerinin yoğun olması nedeniyle Erzurum’un İspir ilçesindeki yaylaya gidemeyen esnaf, kamyonun kasasında inşa ettiği evi yayladaki araziye yerleştirdi.

Haberin Devamı

Rize’de esnaflık yapan Ahmet Sandalcı, Erzurum’un İspir ilçesi sınırlarında yer alan yaylada ahşap ev yapmak istedi. Yaylada iklim şartlarının elverişsiz olması ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle yaylaya gidemeyen Sandalcı, fikrini paylaştığı arkadaşlarının da önerisiyle evi kamyonun kasasında inşa ettikten sonra yaylaya götürüp önceden belirlediği araziye kurmaya karar verdi.

Ulaşımda sorun yaşamamak için Rize-İspir kara yolunda incelemelerde bulunan, güzergahtaki köprülerin yüksekliğini ölçen Sandalcı, bu ölçülere göre
evin boyutlarını belirledi.

Daha sonra evi üzerinde inşa edebileceği kamyon satın alan Sandalcı, kasa kapaklarını çıkardığı kamyonu İyidere ilçesi Hazer Mahallesi’ndeki bir marangoz atölyesinin yakınına çekerek planını hazırladığı ahşap evi marangozların da yardımıyla inşa etmeye başladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 15 gün süren çalışmanın ardından çatı katı, balkonu ve 4 odası bulunan, 50 metrekarelik kullanım alanına sahip ahşap evin yapımı tamamlandı.
Kamyonun kasasında inşa ettiği evi İspir’deki yaylaya götürerek önceden belirlediği arsaya yerleştiren Sandalcı, evin çevre düzenlemesini de yaptıktan
sonra Rize’ye döndü.

Sandalcı, daha sonra, kamyonu, söktüğü kasa kapaklarını yeniden takarak sattı.