Yaz akşamları yenecek en güzel şey: Karpuz pizza
Karpuz pizza olur mu? Olur elbette. Karpuzu, şişkin mi şişkin orta kısmından halka şeklinde dilimlediğinizi düşünün bir. Oldu mu size bir pizza tabanı? Üzerine ufalayın peyniri, taze baharatları, yeşillikleri... Oh mis...
11 Temmuz 2017 , Salı 13:29
Malzemeler:
-1 adet büyük boy karpuz
-200 gram yarım yağlı beyaz peynir
-8 yaprak taze nane
-8 dal taze kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)
Püf Noktası
Karpuzu öncesinde soğutun.Dilimlerin daha büyük ve şekilli olması için; uç kısımlardan basık, orta kısmı geniş bütün bir karpuz kullanmayı tercih edin.Karpuzu öncelikle uç kısımlarından keserek orta kısmına yaklaşabilir sonrasında daha kolay bir şekilde yuvarlak bir dilim çıkartabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
-Orta kısmı uç kısımlarına göre hayli şişkin olan bütün boy karpuzun kabuğunu bol suda yıkayın, üzerini kurulayın.
-Keskin bir bıçak ya da özel bir aparat yardımıyla orta kısmından yuvarlak ve kalın bir dilim çıkartın.
-Servis tabağına aldığınız karpuz dilimini bir pizza dilimleyici yardımıyla sekiz eşit parçaya bölün.
-Her bir dilim üzerine eşit miktarda beyaz peynir serpiştirin. Ayıklanmış taze kekik ve nane yapraklarıyla süsleyin.
-Hafif bir tat katması için arzuya göre zeytinyağı gezdirdikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Karpuz pizzayı, dilimlenen bir salata gibi düşünüp üzerine ince ince kıyılmış kırmızı soğan parçaları ve siyah zeytin dilimleri ekleyebilir, peynir miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilirsiniz.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu
- Hollywood yıldızı Anne Hathaway, seçmelerde 10 kişiyle öpüşmek zorunda kalmış!
- Nesrin Cavadzade vücuduna gelen yoruma bikinili pozla yanıt verdi
- Ünlü oyuncu sektöre yapımcı olarak devam etme kararı aldı
- Teoman: Annem bana eli öpülecekler listesi veriyor!