Mehmet Coşkundeniz Yaz aşkın hüsrana dönüşmesin
HABERİ PAYLAŞ

Yaz aşkın hüsrana dönüşmesin

Haberin Devamı

1- KENDİNİ ŞARTLAMA

Kendini “Hayatımın aşkını buldum” diye şartlama. Coşkulu olduğun ortada ama abartma. Tatil bittiğinde ilişkinin de bitebileceğini düşünerek adım at. Bitmezse sürpriz olsun.

2- GERÇEK HAYATI UNUTMA

Tatilde tanıdığın kişi şehirde gözüne çok farklı görünebilir. Bir saniye yanından ayrılmazken, kendini günde bir kez bile aramayabilir. “Tatilde böyle değildin” diyeceksin ve haklısın. Şimdi gerçek hayata döndü.

3- ARAMASINI BEKLEME

Tatil dönüşü seni hiç aramayabilir. O aramıyorsa sen de aramamalısın. Demek ki ilişkiyi tatil sonrasına taşımak istemiyor. Yaşadığın şey güzeldi ama bitti. Bunu kabullenmende fayda var.

4- ‘SENEYE DEVAM’ DEME

Gelecek yaz yine buluştuğunuzda kaldığınız yerden aynı coşkuyla devam edeceğinizi düşünme. O geçen yazdı. Her yıl herkesin aynı duyguları taşıyabileceği yanılgısına düşme. Bir başkasıyla aşk yaşayabileceğine de hazırlıklı ol.

5- KİMSEYİ SUÇLAMA

Tatilde yaşadıkların mutlu bir anı olarak kalmalı. Ayrıldığınızda haksızlığa uğradığını düşünme. Yaz aşkını yaşaman için kimse kafana silah dayamadı değil mi? Sen isteyerek yaşadın.

6- AŞKA TÖVBE ETME

“Bir daha asla böyle bir şey yaşamayacağım” deme. Flört etmek insanın doğasında var. Ayrıca kötü bir şey de değil. Yeter ki bitebileceği ihtimalini gözardı etme.

7- KENDİNİ KAPATMA

Bütün kışı ağlayarak geçirmeyi tercih edersen kimse bir şey diyemez. Ama ne faydası var? Üstelik kendini böyle kaparsan belki de hayatını değiştirecek olan aşkı kaçıracaksın. Yaz aşkını yazda bırakıp kendini yeniden gerçek hayata hazırlamalısın.

8- HEMEN BİRİNİ BULMA

“Çivi çiviyi söker” sözüne kanma. Ayrılıktan hemen sonra sağlıklı bir ilişki kuracak durumda değilsin. Kendine biraz süre tanı ama abartma. Tatil dönüşü birkaç ay ruhunu ve bedenini dinlendir.

9- ARKADAŞ KALMA

Yaz aşkıyla arkadaş kalmak mümkün. Ama içindeki aşk kırıntılarını bitirmeden bu sadece sana acı verir. Şansını zorlama.

10- UZMANI ATLAMA

“Yaz geçer sızı kalır” denir ya... O aslında tatlı bir sızıdır. Hafifçe burnunun direğini sızlatan, gözünü kapadığında seni yine o sahillere götürecek bir sızı... Bunun zararı yok. Ama geçmişi her andığında komalık olana kadar gözyaşı döküyorsan vay haline... Acilen uzmana danışmanda fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder