Beden Sağlığı Yaz aylarında pırıl pırıl bir cilt için 7 öneri

Yaz aylarında pırıl pırıl bir cilt için 7 öneri

Paylaş
Yaz aylarında pırıl pırıl bir cilt için 7 öneri

Pek çoğumuzun iple çektiği yaz nihayet geldi! Kalın kıyafetlerden kurtulup tiril tiril giysilere bürünmeye başladık, kış aylarında bayılarak yediğimiz yağlı ve karbonhidrat yüklü yiyeceklerin yerine hafif, serinletici yemeklere yönelir olduk. Peki ya cilt bakım rutinimizde ne gibi bir değişiklik yaptık? İşte yaz için cilt önerileri

Cilt uzmanları, yazın ışıltısına yaraşır pırıl pırıl bir cilt için günlük bakımımızda birkaç küçük değişiklik yapılmasını önerdi.

Haberin Devamı

İşte Sebamed uzmanlarından 7 tavsiye:

1- Tıpkı giysilerde olduğu gibi yaz aylarında yoğun ve yağlı bakım ürünleri kullanmaktan kaçınmalıyız. Nem ve ter ile birlikte gözenekleri tıkamayacak, cildin nefes almasına izin veren ürünler tercih edilmeli.

2- Güneş koruyucu, yaz aylarının olmazsa olması. Hava ister güneşli olsun ister kapalı, sabah evden çıkmadan en az 20 dakika önce sürülmeli. Gün içinde de güneş kreminizi tazelemenizde fayda var.

3- Güneş ışınlarıyla birlikte deniz suyu veya havuzlardaki klorlu su da cildimize zarar verebilir. Bu nedenle cildimizi temizlerken veya nemlendirirken ekstra hassas davranmak gerek. Cildin doğal koruyucu tabakasını sağlıklı tutmak için tıpkı cildiniz gibi pH değeri 5.5 olan ürünleri kullanın.

Haberin Devamı

4- Çoğumuzun kışın sarıldığı C vitamini güneşin zararlı etkilerine karşı korunmak için en etkili silahlardan biri. Yazın da bol bol C vitamini tüketin.

5- Yaz aylarında A vitamini en iyi dostunuz olsun. Lekesiz bir cilt için, havuç, biber, kayısı, marul gibi A vitamini yönünden zengin besinler tüketin.

6- Tabii yaz aylarında terleyerek kaybedilen suyu yerine koymak, cildi içeriden de nemlendirmek gerek. Yani bol bol su içmeyi unutmayın.

7- Kolonya, parfüm gibi ürünler güneşle temas ettiğinde cildinizde leke bırakabilir. Bunun önüne geçmek için yaz aylarında kolonya ve parfümü doğrudan cildinize değil, giysilerinize sıkın.