Beden Sağlığı Yaz gebelerine serinleten tavsiyeler

Yaz gebelerine serinleten tavsiyeler

Paylaş
Yaz gebelerine serinleten tavsiyeler

Gebelik ile artan vücut ısısına sıcak yaz günleri de eklenince sıcağa karşı direnç gittikçe azalıyor. Uzmanlar, hamilelere 'En iyi seçeneğin su olduğunu asla unutmayın ve bol bol sıvı alın' diyor

Gebeliğin kendi içinde çok özel bir dönem olduğunu ve bu dönemde vücutta birçok değişim gözlemlendiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meltem Çam, "Artan metabolizma hızı vücut ısısını daha da yükseltiyor,bunun üzerinde bir de hava sıcakları eklenince anne adayları için daha zor günler başlamış oluyor" dedi.

'EN İYİ SEÇENEK SU'

Haberin Devamı

En iyi seçeneğin su olduğunu asla unutmayın ve bol bol sıvı alın. Ancak portakal suyu, süt ve terleme ile kaybedilen elektrolitleri de yerine koymak için sporcu içecekleri de tercih edilebilir. Aşırı sıvı alımının da su zehirlenmesine sebep olabileceğini unutmayın!

Kıyafet tercihinizi terletmeyen, serin tutan bol ve rahat kıyafetlerden yana kullanın.

Havanın serin olduğu saatlerde yürüyüş ve egzersiz yapın.

Nefes alıp verme de ısıyı düzenlemede önemli bir faktördür. Çok hızlı olmayan düzenli bir tempoda nefes alıp vermeye çalışın.

Yüzme sadece serinletmekle kalmaz, tüm vücudu çalıştıran güzel bir egzersizdir.

TUZU AZALTIN, ŞİŞLİKLERİ ÖNLEYİN

Yaz gebeliklerinin en büyük sıkıntılarından birinin de bacaklardaki şişmeler olduğunu belirten Op. Dr. Meltem Çam, bu değişikliklerin gebelerde sık olmakla birlikte sıcak havalarla birlikte daha çok görüldüğüne dikkat çekti.

Haberin Devamı

Op. Dr. Çam, bu şişliklerle baş etmek için de şu önerilerde bulundu:

Tuz kullanımını makul seviyelere indirin.

Gün içinde özellikle iş sonrası veya yemekten sonra 30-60 dakika uzanın.

Ayaklarınızın altına bir havlu veya ufak bir yastık koyarak hafifçe yükseltin.

Ayaklarınıza rahat hatta mümkünse biraz büyük ayakkabılar giyin.

Haftada 2-3 kere yürüyüş yapın. Uzun süre aynı yerde ayakta kalmayın.

Yüzüklerinizi elleriniz şişmeden çıkarın.

LEKELERE KARŞI GÜNEŞ KORUMASI ŞART!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meltem Çam, yaz gebelerinin dikkat etmesi gereken tek noktanın sıcak hava olmadığının altını çizdi.

Op. Dr. Meltem Çam, gebelikte melanin hormonunun artışı nedeniyle özellikle yüzde, gebelik maskesi denen renk koyulaşmaları ve lekelerin ortaya çıkabileceğini belirterek yaz aylarında mutlaka 30-45 koruma faktörlü güneş kremi kullanmalarını tavsiye etti.