Sağlık Yaz gelirken fazla yağlardan kurtulun

Yaz gelirken fazla yağlardan kurtulun

Paylaş
Yaz gelirken fazla yağlardan kurtulun

Özellikle yaz aylarında daha çok göze çarpan kol, gıdı, diz gibi bölgelerdeki fazla yağlar, yeni yöntemle tamamen yok edilebiliyor

Plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, "Vazer Liposelection" adlı yöntemin konforlu ve kalıcı etkili bir bölgesel incelme yöntemi olduğunu belirtti. Bu yöntemin gıdı, kollar, sırt ve dizlerde kolaylıkla uygulanabileceğini ifade eden Özdemir, bu bölgelerin genç ve orta yaşlılarda bile zamanından önce gevşeyip sarkabileceğini ve kişiyi olduğundan yaşlı gösterebileceğini söyledi.

'Gıdı' diye tanımlanan bölgenin 20-25 yaş üzerindeki herkes için sorun olabileceğine dikkat çeken Özdemir, bu bölgedeki fazlalıkların genç yaştakileri bile kilolu olmasa da şişman gibi gösterebileceğini bildirdi. Orta yaşlarda ise daha yaşlı bir görüntü kazandıracağını vurgulayan Özdemir, “Bu bölgedeki vaser liposelection uygulamasından kısa sürede ve hızla sonuç alınabilir. Bu yöntemle genç yaşta boyun germe ameliyatı yapılmasına da gerek kalmaz. Bazı kişilerde boyun kısalığı ya da yapısal problemler bu tip bir müdahaleye engel teşkil edebilir. Ancak bunun dışındaki kişilerde sistematik bir hastalık bulunmaması kaydıyla rahatlıkla uygulanabilir. Hastaların seçiminde kriter gıdı bölgesinin kalınlığı ve çene alt çizgisinin silinmiş görünmesidir. Cilt yapısı ve cildin kendini toparlayabilme kapasitesi de önemli bir faktördür” diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren işlemin kulak önü ve çene altında açılan birkaç küçük kesiyle gerçekleştirildiğini anlatan Özdemir, boynun hayati önem taşıyan damar ve sinirlerinin zarar görmemesinin önem taşıdığını, bu nedenle işlemin bu konuda deneyimli uzmanlarca yapılması gerektiğini bildirdi.

Hastanın ameliyat sonrasında 5-7 gün sıkı bir bandaj takmasının yeterli olduğunu, bandaj çıkarıldıktan sonra ödemin hızla geçebilmesi için masaj uygulanabileceğini bildiren Özdemir, tüm şişliklerin ise 15 günde geçebileceğini söyledi.

KOLLARDAKİ YAĞLANMA

Koldaki fazla yağların da yazlık kıyafetlerle daha fazla göze çarptığını ifade eden Özdemir, şu bilgileri aktardı:

“Kol kalınlığı da bazen fazla kiloyla ilgili olmayabilir. Bu durum kas veya kemik yapısından kaynaklanıyorsa bu işlemin faydası olmaz. Sık kilo alıp vermek kolların kalın görünmesine neden olabilir. Yine bir saatlik işlemle bu bölgedeki yağlar eritilir, eriyen yağlar da negatif basınçlı kanül sistemleri ile dışarıya alınır. Bu ameliyat sonrasında hasta 4-5 gün içinde normal hayatına dönebilir. İleri yaşlarda, sarkma gibi durumlarda bu müdahale yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda fazla olan cildin çıkarılması da gerekebilir. 'Kol germe' diye tanımlanan bu cerrahi işlem sonrası ince uzun bir iz oluşabilir. O nedenle erken yaşlarda sarkma oluşmadan kol inceltme ameliyatı olunması önerilir.”

Özdemir, vaser liposelection yönteminin yağlanma dışında, cilt sarkması ve bazı yerlerdeki selülite benzer sorunların tedavisinde de uygulanabileceğini bildirdi. Sırt bölgesinde yazlık kıyafetlerle göze çarpan fazla yağlar için de bu yöntemle olumlu sonuçlar alındığını kaydeden Özdemir, “Bu genellikle hafif kilolu olarak tanımlanabilecek kişilerin 'çözülemez' diye düşündüğü sorunlardandır. İşlem çalışılacak alanın büyüklüğüne göre 1-2 saat sürebilir. İşlem sonrasında sıkı bir korse giyilmesi gerekebilir” diye konuştu.

Sırt bölgesinin yağlanmasının diğer bölgelerden biraz daha farklı olduğunu, yağ dokusunun kas grupları ile sıkı ilişki içinde olduğunu ifade eden Özdemir, “O nedenle işlem sonrasında biraz daha fazla ağrı oluşabilir. Bunun için de ağrı kesici kullanılması yeterlidir. İyileşme bu bölgede biraz daha yavaş olmakla birlikte 5-7 günlük bir nekahat dönemi gerekir” şeklinde konuştu.

Özdemir, vaser liposelection ile bölgesel inceltme ameliyatlarının diz bölgesi için de uygulanabileceğini, bu bölgeye yapılan müdahalenin de yaklaşık bir saat sürdüğünü sözlerine ekledi.

Haberin Devamı