Yaşam Yaza ballı girin!

Yaza ballı girin!

Paylaş
Yaza ballı girin!

Yaza adım attığımız şu günlerde hem sağlıklı, hem de güzel olmaya ihtiyacımız var. Kısa zamanda bunu gerçekleştirmenin en kolay yolu baldan geçiyor

Sizin için derlediğimiz güzellik reçeteleriyle yaza bomba gibi girecek, kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Balın faydaları
Balın kalitesi arının balı elde ettiği bitkiye göre değişir. En kaliteli bal çiçek balıdır.
Ülkemizde en çok bulunan bal çeşidi çam balı, kestane çiçeği balı, ayçiçek balıdır.
Bal içinde bakteri barındırmaz, aynı zamanda bakteri öldürücü etkisi vardır.
Kemik ve diş gelişimi için bal faydalıdır. İçerisinde gelişime katkı sağlayan A, B, C vitaminleri ve önemli mineraller bulunur.
Bal mideye kuvvet verir. Hazmı gerekmediği için kana kolayca geçer.
Bal, bel ve sırt ağrılarında ağrıyan yere sürülür, ağrıyı azaltır.
İştah açıcıdır.
Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
Balgam söktürür.
İdrar yollarını temizler.
Cinsel gücü arttırıcı özelliği vardır.
Kan dolaşımını düzenler, kanı temizler.
Balın sakinleştirici etkisi vardır.

Ballı güzellik reçeteleri
Bal maskesi

Bal yüze ve boyuna sürülüp 20-25 dakika beklenir. Yüz ılık suyla yıkanır. Bal yüze parlaklık kazandıracak ve pürüzsüzleşmesini sağlayacaktır.

Sıkılaştırıcı yüz maskesi:

Malzemeler:

1 kaşık bal
1 yumurtanın beyazı
1 kaşık gliserin
1/4 fincan un

Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırın, hamur olacak kadar un katın ve hamurla yüzünüzü ve boynunuzu kaplayın. 10 dakika bekletip ılık suyla yıkayın.

Saç için bal bakım maskesi:

Malzemeler:

1/2 fincan bal
1/4 fincan zeytinyağı

Uygulama: Bal ve zeytinyağını karıştırın. Tüm saça sürün. Başınıza naylon bone geçirip 30 dakika bekleyin. Daha sonra şampuanlayıp durulayın.

Ballı yüz toniği

Malzemeler:
1 orta boy salatalık (soyulup doğranmış)
2 kaşık bal

Hazırlanışı: Salatalığı mikserde püre haline getirip bir kevgire koyun. Kevgirin altına bir kap yerleştirerek 15 dakika süzün.
Salatalığın suyu iyice süzüldüğünde minik bir kavanoza alıp içine balı ilave edin. İyice karıştırın. Pamukla bu karışımı yüzünüze sabah, akşam, öğle sürebilirsiniz. 3-4 dakika kuruması için bekletin.
Bu karışımı ağzı kapalı şekilde 1 hafta bekletebilirsiniz.

Bal banyosu
Kuru ciltler için ideal olan bu banyoyu herkes rahatlamak için uygulayabilir. Bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı karıştırın. Bu karışımla vücudunuzu ovun, sonra durulayın.
Süt cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Tuzsa ölü derilerinizin altılmasına yardımcı olur. Balsa cildi canlandırıcı etkisiyle cilde iyi gelir.

Elleriniz için
Elleriniz sürekli kuruyorsa, iki çay kaşığı balı ve yarım limon suyunu karıştırarak ellerinize sürebilirsiniz.

İstanbul’da bal alabileceğiniz birkaç nokta
Organik Bal Dünyası: Yöresel Şarküteri İlk olarak Fatih Kadınlar Pazarı’nda açılan ve çok tutulan Organik Bal Dünyası Yöresel Şarküteri şimdi de Kızıltoprak, Göztepe semtlerinde açıldı.
Siirt Pervari karakovan, Anzer, Hakkari-Şemdinli karakovan, Marmaris çam, Malatya yayla, Kastamonu kestane, Van bahçe saray gibi birçok çeşit bal burada satılıyor.
Bu balların hem peteklisi hem de süzmesi bulunan Bal Dünyası’nda, ballar kavanozda, kutuda servis ediliyor. Beğendiğiniz balın tadına bakabiliyor, hoşunuza gideni alabiliyorsunuz.

Ayrıca ihtiyacınız olan balı da sizin için aracı olup getirtebiliyorlar. Dükkanın en çok talep edilen balı kilosu 600 TL’ye olan Anzer balı. Arıcı eli değmeden nektari yüksek olan Siirt Pervari balıysa Bal Dünyası’nın en meşhur balı.
Bu balın kilosu 70 TL. Bal Dünyası’nda ayrıca Van tereyağından Kars kaşarına, Trakya peynirinden Erzincan tulumuna kadar birçok kahvaltılık seçeneği var. Şimdilik Kızıltoprak, Göztepe ve Fatih’te bulunan Bal Dünyası’nın önümüzdeki günlerde Etiler ve Bakırköy’de de şubeleri açılacak. Adres: Fahrettin Kerim Gökay Cad. No.222 Göztepe tel: 0216 356 33 70

Bal Evi- Bakırköy: Bingöl’den gelen ballarıyla meşhur Bal Evi’nde kırçiçek, yayla, çam, kekik, krem, kestane balı satılıyor. Buradaki ürünler sipariş üzerine kapınıza kadar getiriliyor. http://www.baldunyasi.com/

Nural Şifa Merkezi: Lavanta, hayıt, kekik, kestane, kırçiçek balının bulunduğu Bural Şifa Merkezi’nde birçok çeşit bal satılıyor. Ayrıca www.karakovan.com adresli internet sitesine girip istediğiniz balı sipariş edebiliyorsunuz. Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:212/C Göztepe-İstanbul tel: 0216 566 33 00

4

Haberin Devamı