Gündem Yazar Aslı Erdoğan tutuklandı

Yazar Aslı Erdoğan tutuklandı

Paylaş
Yazar Aslı Erdoğan tutuklandı

Geçici olarak kapatılan Özgür Gündem'in yayın danışma kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan, 'örgüt propagandası yapmak', 'örgüt üyeliği' ve 'halkı kışkırtmak' suçlamaları yöneltildi

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Erdoğan, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.
Erdoğan’ın gözaltına alınmasına delil olarak, gazetedeki yazıları ile gazetenin yayın danışma kurulu üyesi olması gösterilirken, sekiz sayfalık ifadenin yer aldığı dosyada gizlilik kararı bulunuyor.
Yazar Aslı Erdoğan, ifade işlemlerinin bitmesinin ardından Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesabından Erdoğan’ın tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği bilgisini geçti.
Erdoğan, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Tutuklanan yazar Aslı Erdoğan’ın ifadesi: Yayın politikasına müdahale yetkim yok
Geçici olarak kapatılan Özgür Gündem’in yayın danışma kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan, emniyetteki ifadesinde hiçbir terör örgütüyle ilişkisi olmadığını ve üzerine atılı hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Bünyesinde bulunduğu danışma kurulunun gazetenin yayın politikasına ilişkin hiçbir tasarrufunun olmadığını belirten Erdoğan “Gazeteye yayın politikası ile ilgili herhangi bir öneri, görüş, talimat verme yetkisine haiz değilim” dedi.
‘Formalite icabı künyedeyim’
Erdoğan’ın ifadesi şöyle: “1998 yılında Radikal isimli gazetede yazılar yazmaya başladım. 2001 yılında ayrıldım. Bir dönem Birgün gazetesinde yazılar yazdım. 2010’da tekrar Radikal gazetesinde yazmaya başladım. Beş ay sonra işime son verildi. 2011 yılının Mart ya da Nisan ayında Özgür Gündem’de yazmaya başladım. Edebiyatçı olduğumdan yedi adet romanım bulunmaktadır. 15 dile çevrilmiştir. Fil ve Kara Karga edebiyat dergilerine de yazılar yazıyorum. Benim hiçbir terör örgütüyle hiçbir şekilde ilişkim yoktur. Yayın danışma kurulunun kimler yazı yazacak, yayın politikası nasıl olacak şeklinde bir müdahalesi kesinlikle yoktur. Tamamıyla formalite icabı künyede gösterilmekteyim. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum.”
Evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı
‘Terör örgütü propagandası’ gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem’de o esnada haber takibi yapan İMC TV ve DİHA çalışanları da dahil olmak üzere 24 gazeteci gözaltına alınmıştı.
Özgür Gündem’in eski genel yayın yönetmeni Eren Keskin’in, yazarlarından Filiz Koçali’nin ve gazeteci Ragıp Zarakolu’nun evlerine polis baskını yapılmış, Aslı Erdoğan da gözaltına alınmıştı.