Gündem Yazarlar birbirine girdi!

Yazarlar birbirine girdi!

Paylaş
Yazarlar birbirine girdi!

Yazarlar birbirine girdi!

Köşe yazarları arasında sık sık anlaşmazlıklar, karşılıklı söz düelloları yaşanır. Şu günler de ise iki kavga birden gündemi meşgul ediyor. Bunlardan ilki Star gazetesi yazarı Ergun Babahan ile Habertürk yayın yönetmeni Fatih Altaylı arasında yaşanıyor. Hakaretlerin havada uçuştuğu diğer kavga ise Sabah gazetesinin iki yazarı Sevilay Yükselir ile Nazlı Ilıcak arasında...

Altaylı ajan kod adı da 'siyah'

Taraf'ta 17 Mart'ta Neşe Düzel'e verdiği röportajla 'MİT ajanı gazeteciler' polemiği başlatan Ergun Babahan, kendisine ağır ithamlarda bulunan Fatih Altaylı'ya dün Star'daki köşesinden yanıt verdi.

Altaylı'nın ajan olduğu iddiasını sürdüren Babahan, kod adının da 'Siyah' olduğunu söyledi. Babahan, tanık olarak da Mehmet Eymür'ü gösterdi.

Babahan, 'Kriminal medya... Patronu olur mu?' başlıklı yazısında, Altaylı'nın 16 Mart 2003'te Hürriyet gazetesindeki bir yazısından alıntı yaparak, bugünkü patronu Turgay Ciner'e yönelik o dönemdeki ifadelerini hatırlattı.

Babahan, 'Çünkü 'Kod Adı Siyah', o zaman Aydın Doğan'ın tetikçisiydi, şimdi yeni patronunun tetikçisi oldu.

Kemiği kim verirse, onun evini koruyor yani' dedi. Babahan, Altaylı'yı dava edeceğini de söyledi.

Babahan'ın iddialarına sert yanıt veren Altaylı, "Madem ajan olduğuma inanıyordun, neden istifa etmedin" diye sordu.


'Yağdanlık', 'çamur' hakaretleri
Sabah gazetesinin iki kadın yazarı Nazlı Ilıcak ile Sevilay Yükselir'i karşı karşıya getiren olay ise Yükselir'in Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ve kardeşine sert eleştiriler yöneltmesiyle başladı. Ahmet Hakan'ın köşesinden yapım şirketi olan kardeşinin TRT'den iş alabilmesi için TRT yöneticilerine övgüler düzdüğünü iddia eden Yükselir'e yanıt, Nazlı Ilıcak'tan geldi.

Ahmet Hakan ve kardeşini savunan Nazlı Ilıcak, yazısının son cümlesinde "Sevilay Yükselir'in yazısı, biz yandaşız onlar değil bizi gör; köşeyi biz dönelim" demenin örtülü şekli gibi duruyor" yazdı.

Ilıcak'ın bu cümlesi, "yandaş" sözünden son derece rahatsız olan gazete yönetimini kızdırdı. Yazı günü olmamasına rağmen yazı yazan ve Ilıcak'a sert suçlamalar yönelten Yükselir, yanıt hakkını gazete yönetiminin özel izniyle kullandığını vurguladı.

"Bak Nazlı Ilıcak, beni iyi dinle!' başlıklı yazısında, Ilıcak'ın patron katınca da istenmediğini ima eden Yükselir'in bu yazısı Sabah'tan Ilıcak'a "git" mesajı olarak algılandı.

Ilıcak ise aynı sertlikteki "Çamura yüz verdiler, geldi bana bulaştı!" başlığıyla verdiği yanıtında, grubun patronu Çalık'ın kendisine çok değer verdiğini vurgulayarak, "Sabah Gazetesi'nde çalışmaktan son derece memnunum" mesajı verdi.