A. Yavuz Kocaömer Engelliler camiasından haberler
HABERİ PAYLAŞ

Engelliler camiasından haberler

Sevgili okurlarım, bu hafta sizlerle engelliler camiasıyla ilgili haberleri paylaşacağız.

www.bilyoner.com

Şans oyunları sitesi bilyoner.com, TESYEV vasıtasıyla 50 engelli üniversite öğrencimize eğitim bursu veriyor. ‘Eğitim için el ele’ projesi çerçevesinde yürütülen bu çalışma nedeniyle bilyoner.com her yıl burslu öğrencileri bir araya getiriyor. Bu yılki buluşma 26 Eylül Cumartesi günü Doğa Koleji Beykoz Kampusu’nda bir piknikte gerçekleşti. TESYEV sorumluları, bilyoner.com çalışanları, öğrenciler, aileler, basın mensupları düzenlenen aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdi. Ve yeni eğitim öğretim döneminin başında gerçekleşen bu piknikle gerçek anlamda moral buldular. Engelli öğrencilerimize verdiği destekten dolayı bilyoner.com’a bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Haberin Devamı

www.engellihaberleri.com

İnternette dolaşıyorsanız www.engellihaberleri.com sitesine de uğrayın. Yaşam, sağlık, spor, ekonomi, teknoloji konularında, engellilerle ilgili duyurularda ilginizi çekecek birçok konu olduğuna eminiz. Özellikle yaşam ve sağlık bölümündeki en son haberleri, köşe yazarlarının yorumlarını ve görüşlerini okuyabilirsiniz.

‘İnternet melaneti’

Bazı okuyucularımız hâlâ telefon ederek, “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya’nın geçtiğimiz yıl Spor Şurası’nda söylediği ‘İnternet melanettir’ sözünün cevabı geldi mi? İnternet gerçekten melanet midir? Niye Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yapmıyor?” diye soruyorlar. Bu konuda söyleyebileceğimiz “Bize böyle bir açıklama gelmedi. Başka kanallar vasıtasıyla yapıldığını da duymadık.” Eskilerin bir sözü vardır; ‘Sükut ikrardan gelir’ derler. Yani susan insan kabul ediyor anlamına gelmektedir. Bildiğimiz kadarıyla müsteşar yardımcısı hâlâ yerinde. Ne o bir açıklama yapıyor, ne Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuda bir açıklama geldi. Ne de herhangi bir soruşturmaya başlandığı yönünde bilgi aldık. Bilgilendirilirsek tabii ki sizleri de bilgilendireceğiz.

Togay Bayatlı’nın özür borcu

“Togay Bayatlı’nın Yavuz Kocaömer’e bir özür borcu olmuş. Umarım borçlu gezmeyecek kadar olgundur kendisi. Bir gazeteci olarak yıllar önce Kocaömer’le ilk söyleşiyi yapan kişiydim. O zaman kendisi, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı’ydı. Ben de engellilerle ilgili bir derginin yayın yönetmeniydim. Kocaömer, o gün söyleşimizde ne söylediyse yıllar içinde verdiği sözleri fazlasıyla yerine getirdi. Engelli sporunu, kurduğu vakıfla destekledi ve layık olduğu yerlere taşıdı. Engellileri toplantıya çağırdığı zaman, kendi nerede kalıyorsa onları da oralarda ağırladı. Kendi arkadaşlarından onları ayırt etmedi.

Haberin Devamı

Engelli kardeş

Spor sandalyesi alamadıkları için spor yapamayan kulüplere hiçbir karşılık beklemeden en kaliteli sandalyeleri yurt dışından getirerek spor yapmalarını sağladı. Sonrasında vakfın çalışmaları sadece spor kulüpleriyle sınırlı kalmadı. Ayrıca Kocaömer, ülkemizde bir sivil toplum kuruluşunun nasıl çalışması gerektiğini de, çalışmaları ile göstererek örnek olmuştur. Eğer engelli bir kardeşe sahip olduğu için bunları yaptıysa ALLAH HEPİMİZE BİRER ENGELLİ kardeş nasip etsin.

Haberin Devamı

Engelli aileleri

Engelli aileleri, engelli yakınlarına baktıkları için zor zamanlar yaşarlar. Ama yüreklerindeki sevgi, çektikleri sıkıntıyı unutturur. Kocaömer nitelendirildiği gibi ‘agresif’ değildir. Sadece alışamadığımız ama olmamız gerektiği gibi açık sözlü, doğru bildiğini konuşan insandır. Böyle az bulunan doğru insanların, yaşarken kıymetini bilmemiz gerekiyor. Umarım Sayın Bayatlı yaptığı yanlıştan bilgilenerek döner ve Yavuz Kocaömer’e olan özür borcunu ödeme erdemliliğini gösterir. Bir özür de engelli aileleri için gerekiyor Sayın Bayatlı, bunu da hatırlatırım. Ve engelli kardeşlerime Yavuz abilerine hak ettiği desteği verdikleri için teşekkür ediyorum. Not: Sayın Bayatlı, eğer bir insan hak etmediği bir yerde çalışıyorsa, onu yerinde kimse tutmaz. Sayın Kocaömer yazıları, araştırmaları ve cesur uyarıları ile engelli camiasına yazdığı köşelerden çok faydalı hizmetler sunmaktadır. Ne yapsın bu adam yaptığı her işi düzgün yapıyor. Sanıyorum tek suçu bu olsa gerek...” Alev Yorgancı Engelliler Ve Aileleri Dayanışma Ve Eğitim Derneği Başkanı alevyorganci@gmail.com

Engelli sporcular lige ‘Merhaba’ diyor

Niğde Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, 2009-2010 Türkiye Bedensel Engeliler Spor Federasyonu deplasmanlı tekerlekli sandalye basketbol 2. ligine 10 sıfır basket sandalyesi ile girecek. Yeni sezon için sıfır basket sandalyelerinin 8’i Türkiye Engelliler Spor Yardım Eğitim Vakfı’ndan (TESYEV) gelecek. 3 sezondur kullandığımız 7 ithal basket sandalyesi yine TESYEV tarafından bağışlanmıştı. Ayrıca TESYEV, kulübümüze 1 masa tenisi masası, 10 masa tenisi raketi ve topları, 2 kort tenisi sandalyesi, 10 kort tenisi raketi ve topları, basket, voleybol topları, eşofmanlar gibi bağışlarda bulunmuştur. 2 adet sıfır basket sandalyesi ise valiliğimiz tarafından teslim edilecektir. Desteklerinden dolayı TESYEV’e, valiliğe, belediyeye, il özel idare müdürlüğüne, bayındırlık il müdürlüğüne, gençlik spor il müdürlüğüne, tüm engelli dostlara sonsuz teşekkürler.

Aydın Yıldırım Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı

Haklı tepkiler

Bazı yerlerde söz sahibi olmak sadece başkanlıkla mı olur? Yetki olmadan da o camiada bir şeyler yapabiliyorsan asıl o zaman değerli ve sevilen biri olursun. Çünkü çıkarın yok, çünkü koltuk sevdalısı değilsin. Sadece ruhun huzurludur. Sayın Togay Bayatlı bunları içinde hissedemediği için sanırım bilemiyor. Ya da biliyor da dışarıya yansıtamıyor. Engelli yakınları sorunlarla uğraşmaktan zaman zaman tepki gösterebilir ama bunlar haklı reaksiyonlardır. Nurhan Taştan

Gül be çocuk!

Neden süzülüyor Gözünden yaşlar? Boşver tedirginliğine İnsanların Bırak herkes kendi Dünyasında yaşasın Bükme dudağını Be çocuk! Hemen küsüp, Darılma öyle Al bebeklerini Al getirdim işte Umutların mı? Onları bana sorma Hiç rastlamadım Geldiğim yolda Sen yine de sev be çocuk Dört elle sarıl yaşama. Hasibe Gezgin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder