A. Yavuz Kocaömer Engellilerin hedefi 2020
HABERİ PAYLAŞ

Engellilerin hedefi 2020

Haberin Devamı

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) 20 Eylül 2001'de kaybettiğimiz kurucu üyelerimizden gerçek dost, sözünü esirgemeyen Osman Şahin'in anısına, bu sene 23-25 Mart 2017 tarihleri arasında görme engelliler için 7’nci turnuvasını yapacak. Turnuva, İstanbul-Bayrampaşa Titanic Business Hotel'de düzenlenecek. Turnuvaya 2017 Görme Engelliler Satranç Şampiyonası'na katılan ulusal kuvvet derecesi (UKD) olan ve genel kategoride ilk 130, gençler kategorisinde ilk 20 ve bayanlar kategorisinde ilk 10 sporcu katılacak.

Çok çekişmeli geçecek

İstanbul, 27 il ve 56 spor kulübünden görme engelli satranç ustalarını ağırlayacak ve yine eminiz ki her yıl olduğu gibi çok çekişmeli üst düzey bir turnuva yaşanacak. Turnuvanın gerçekleşmesinde Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor A.Ş.’nin destekleri küçümsenmeyecek kadar önemli.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerden çok olumlu ayrıldık. Yalnız bu turnuvada değil, bundan sonra engellilerle ilgili yapılacak etkinliklerde de işbirliğimizin devam edeceğini umuyoruz.

Engellilerin hedefi 2020

Destekler devam edecek

Bunun yanısıra Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ile 31.01.2017 tarihinde imzalanmış olan TESYEV-Federasyon işbirliği çerçevesinde Goalball branşında aktif olan görme engelliler spor kulüpleri için 525 adet goalball gözlüğü ve 315 adet goalball topu siparişi verildi.

Yurt dışından gelecek olan topların da bizlere ulaşmasıyla yine federasyonumuz tarafından ilgili kulüplere dağıtılacak. Özel Sporcular Spor Federasyonu'ndan sonra Görme Engelliler Spor Federasyonu ile imzalanan protokoller gereği TESYEV’in destekleri devam edecek.


Engellilerin hedefi 2020
Özel Sporcular Turnuvası 2

23-25 Şubat 2017 tarihinde 1.Bölge ve 26-28 Şubat 2017'de 2. Bölge olmak üzere Antalya Kemer'deki Limak Limra Oteli’nde Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun düzenlediği Masa Tenisi Şampiyonası'nın yapıldığından bahsetmiştik. Bu şampiyona 486 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği protokolü çerçevesinde yine Antalya Kemer’deki Limak Limra Oteli'nde 13-15 Mart 2017 tarihleri arasında Özel Sporcuların Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası yapıldı. Bu şampiyonada 66 bayan, 100 erkek sporcu olmak üzere 166 sporcu yarıştı.

'Hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'

Federasyon Başkanı Başkan Birol Aydın açılış konuşmasında “Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından olan ve öncesinde bölge şampiyonamızı ve şu an gerçekleştireceğimiz Türkiye Şampiyonası'nda Özel Sporcularımızı yalnız bırakmayarak destek olan Sayın TESYEV Başkanı Yavuz Kocamömer olmak üzere aramızda bulunan Sayın TESYEV Genel Müdürümüz ve bu köklü kuruluşun saygın insanlarına bir kez daha huzurunuzda teşekkürü bir borç bilir, şükranlarımı sunarım" dedi.

Birol Aydın şöyle devam etti: “2017 yılı itibarıyla hedefimiz olan 2020 Tokyo Parapimlik Oyunları için çalışmalarımıza hız kesmeden başladık. Oluşturduğumuz Milli Takımlarımız ile inanıyorum ki elde edeceğimiz sonuçlar ile oyunlara direkt olarak katılarak başarı elde edeceğiz. Bunun için antrenör arkadaşlarımıza, Özel Sporcularımız için gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı teşekkür ederim."

'Aynı ruhu yaşatmayı sürdüreceğiz'

Şampiyonada Federasyon Asbaşkanı Efkan Korkmaz ise 4 yıllık uzun bir süre içerisinde Özel Sporcular ailelerimize ve kulüplerimize hizmet etmekten dolayı mutluluğunu dile getirirken, "Bu birlik ve beraberlik içerisinde her zaman aynı ruhu yaşatacağız ve hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Şampiyonaya katılım gösteren tüm kulüplerimiz ve ailelerine teşekkür eden Asbaşkan Efkan Korkmaz aynı zamanda Özel Sporcularımızın her zaman yanında olan ve desteklerini esirgemeyen TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer ve TESYEV ailesine teşekkür ettiğini söyledi.

Şampiyonada yarışanlar

■ O tizmli 8-11 yaş, 12-15 yaş, 16-21 yaş, 22 + yaş grubunda 13 bayan ve 36 erkek olmak üzere toplam 49 sporcu yarıştı.

■ Down Sendromlular 8-11 yaş, 12-15 yaş, 16-21 yaş, 22+ yaş grubunda 16 bayan ve 20 erkek olmak üzere toplam 36 sporcu mücadele etti.

■ Mental'de ise 8-11 yaş, 12-15 yaş, 16-21 yaş, 22+yaş grubunda 37 bayan, 44 erkek olmak üzere toplam 81 sporcu yarıştı.

Engellilerin hedefi 2020

'İyi ki varsın TESYEV'

Sakarya Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nde okuyorum. EKPSS sınavına girdim, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne engelli işçi olarak atandım. Memur olamasam da ülkemizde engellilerin ikinci sınıf olarak görüldüğü için buna da şükür diyorum. “TESYEV bursumu kesin” diye haber vermeliydim ama işe başlama telaşından size bildiremedim.

‘Güvenimiz artıyor’

Engelli bireylerin hor görüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Ama Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) gibi kurumun olması, engelli bireylerin de bir şeyler yapabileceğine inanması bizim kendimize güvenimizi arttırıyor. Devlet bize gereken özeni göstermese de TESYEV engelleri kaldırmak için destek veriyor. TESYEV’e engelli kardeşlerime verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.

Cenk Bayrakdar

Sakarya Üniversitesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Coğrafya

Sıradaki haber yükleniyor...
holder