A. Yavuz Kocaömer İngiltere Büyükelçiliği bunu yaparsa...
HABERİ PAYLAŞ

İngiltere Büyükelçiliği bunu yaparsa...

Şubat ayının 24’ünde e-maille İngiltere Büyükelçisi ve İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne bir davetiye geliyor. Davetiye 15 Mart’ta yapılacak olan ‘Olimpik Ruhu’ isimli bir kokteyl ve akşam yemeği için.

Kime hitaben?

Davetiyenin isim yerinde şöyle yazıyor. TÜRKİYE MİLLİ PARALİMPİK KOMİTESİ BAŞKANI VE GENEL SEKRETERİ. Yani nezaket kurallarına uymayan, saygı sınırlarını zorlayan bir davet şekli. İngiltere Büyükelçiliği, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin Başkanı’nın ve Genel Sekreteri’nin isimlerini bulmaktan aciz. Bir saygısızlık daha yapıyor, iki kişiyi aynı davetiyeye unvanlarını yazıp gönderiyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

‘Azarlar gibi konuşmayın’

Lütfen cevap veriniz bölümünde görevli hanımı arıyoruz. “Bu nedir? Böyle davetiye mi olur? Böyle nezaket mi olur?” dediğimizde “Lütfen beni azarlar gibi konuşmayın” diyor. Aslında azarlanmayı çoktan hak etmiş. Herhalde ses tonumuzdan böyle bir sonuç çıkarmış olsa gerek. Ve diyor ki “Web sitenizde sizinle, genel sekreterinizin ismini bulamadık. Size mail attık geri döndü.” Yani “Türkiye Cumhuriyeti’nde siz konsolosluk veya büyükelçilik olarak Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin telefonlarına, iletişim bilgilerine ulaşamıyorsunuz ve bu saygısızlığı yapıyorsunuz” diyorum. Daha sonra web sitemizde ilgili bilgilerin nerede olduğunu bildiriyoruz. Bu hanımefendi genel sekreterimize telefon ederek “Görmemişim, özür dilerim” diyor.

İnsani hatalar

İnsani hatalara her zaman saygı duyarız. Zira hepimiz yaparız. Ama böylesine bir saygısızlığı yaptıktan sonra, bir de hâlâ mazeret aramak, bu hanımın çalıştığı İstanbul Başkonsolosluğu’na yakışmıyor. Tabii ki bu davete gitmedik. Aynı şeyi Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, İngiltere Büyükelçisi’ne veya İstanbul Başkonsolosu’na yapsaydı farklı mı düşünürlerdi? Avrupalı olmanın, Avrupa Birliği’ne üye olmanın sadece harita üzerinde o ülkenin bulunduğu yerle ilgili olmadığını bir kez daha böylece görmüş oluyoruz.

Türk Hava Yolları’ndan destek

13 Mart Pazar akşamı Show TV’de ‘Engelleri Kaldıralım Yetenek Sizsiniz’ gecesinde, yarışmaya yurt dışından katılan engelli yetenekler de oldu. Refakatçileri ile birlikte 14 kişilik bu grubun Almanya’dan gidiş ve dönüşlerini THY üstlendi. Bu, şu anlama gelmektedir: TESYEV’in bu misafirler için ödeyeceği uçak bilet ücretleri şimdi birkaç engelli insanımızın hizmetine sunulacak. Bu bakımdan Türk Hava Yolları’na şükranlarımızı sunuyoruz.

Haberin Devamı

Dr. Trawinski kimdir?

Dr. Trawinski, 1999’da Engelliler Spor Federasyonu’nun davetlisi olarak 4‘üncü kez Türkiye’ye geldiğinde 17 Ağustos 1999 depreminde Sakarya’da hayatını kaybeden Alman spor adamı. Dr. Trawinski, Almanya’daki Oldenburg Üniversitesi’nde kürsü sahibi, dünyadaki tekerlekli sandalye basketbol antrenör hocalarının önemlilerinden biriydi. “Türkiye benim ikinci vatanımdır Yavuz. Buradaki engelli sporcular öğrenmeye aç, benim ülkemdekiler şımarmışlar” diyen, hiçbir ücret almadan antrenörlerimizi eğiten bir gönül adamı. O büyük depremde yanındaki asistanı Jantke Vogt ile birlikte hayatını kaybettikten sonra, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı her iki yılda bir, toplam 5 defa Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’nı yaptı. Bu turnuvaya İsrail, Almanya, Hollanda, Fransa, Polonya gibi ülkelerin milli takımları katıldı. Tabii bu yıla kadar.

Haberin Devamı

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

Bu yıl Bedensel Engelliler Spor Federasyonu “Programımız çok yoğun, Paralimpiklere hazırlanıyoruz, onun için Dr. Trawinski Turnuvası’nı programımıza almadık” dedi. Ancak daha sonra TESYEV’in başvurusu üzerine bu kez de “Tüm masrafları TESYEV üstlenirse turnuvayı yaparız” dediler. Biz anlayamadık gerçek nedeni! Oysa muhtemelen mayıs ayında yapılacak olan böyle bir turnuva, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımızın eylül ayında İsrail’de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası öncesi, kendi ülkemizde önemli hazırlık karşılaşmalarına da sahne olacaktı. Yapılan temaslarda, Almanya, Hollanda, İngiltere’nin ve diğer bir-iki ülkenin turnuvaya katılacağı zaten belliydi. Böylece, hem bir hazırlık turnuvası fırsatı kaçırılmış oldu, hem de bizlere hiç yakışmayan bir vefasızlık örneği sergilendi. Ancak, TESYEV yetkilileri 16 Ağustos’ta Trawinski ailesini ziyaret ederek, bu ayıbı bir ölçüde telafi etmeye çalışacak.

ÇENGELLİ PANO

Sayın Selma Aliye Kavaf’a

3 ay önce yayınınız sayesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden gelip engelli olan kızım Esra Dağ Tekin için maaş bağladılar. 3 günde bütün işlemleri yapıp verdim. Aradan 3 ay geçmesine rağmen Sosyal Hizmetlere her gidişimde “Bir dahaki ay” diyorlar. Bugün tekrar gittim, efendim yatırmayı unutmuşlar. Sayın Bakanım Selma Aliye Kavaf’a sesleniyorum, siz annesiniz. Bir haftadır ikisi engelli, dört çocuğumla aç, perişan yatıyoruz. Çocuklarım karınları aç okula gidiyor. Sosyal Hizmetler’de çalışanlar 3 aydır bizi kandırıyor. Bana “Çocuklara bak, her ay maaşın verilecek” diyorlar ama sadece yalan var, başka bir şey yok. Bunların ne Allah’tan ne de kuldan utandıkları var. Merak ettiğim gidip hırsızlık mı yapalım? Banka mı soyalım? Cinnet geçirip kendimizi mi yakalım? Kendilerinin karnı tok. Her ay tıkır tıkır maaşlarını alıyorlar. Çoluk çocukların karnı tok. Allah’tan korkun, sözlerim sadece Aksaray İl Sosyal Hizmet Müdürlüğü’ne. Sanki bize verecekleri aylıkla Türkiye batacak.

Erkan Dağtekin Niğde/Aksaray Tel: 0539 582 58 63

Bana yardım eder misiniz?

Ben Nisanur. 12 yaşında zihinsel ve bedensel engelliyim. Bir yıl önce köşenizden sesimi duyurmaya çalıştım. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşıyorum. Bu konuda en büyük dayanağım annem. O olmazsa ben ne yaparım? Tedavi olup, yürüyebilirim. Ama uzun ve masraflı. Ben akranlarım gibi yürümek, koşmak istiyorum. Bana yardım eder misiniz? Annesi Gülay Saraç/Trabzon Tel: 0538 949 58 40

Hasta bezine ihtiyacım var

Daha önce yayınladığınız mektubum bayram arifesine denk geldiği için yardım alamadım. Yürüyemiyor, sürekli yatıyorum. Eşim de bana bakıyor, çalışamıyor. Asgari ücretle çalışıyor, net 544 TL alıyor. Evimin kirası 380 TL, aylık 100 TL’lik hasta bezi kullanıyorum. Elektrik, su derken elimizde bir şey kalmıyor. Maddi yardımda bulunacak, hasta bezi alacak hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum.

Yıldız Bulut/Ankara Tel: 0536 465 89 01

Sıradaki haber yükleniyor...
holder