A. Yavuz Kocaömer İnternet delikanlıları (!)
HABERİ PAYLAŞ

İnternet delikanlıları (!)

Köşemizde yazdığımız yazılardan bazıları kurum ve kuruluşlarla ilgili olan web sitelerinde yayınlanıyor. Sonra buraya “misafir” rumuzuyla giren bazıları yorumlar yazıyor. Gerçek adlarını vermeye korkan bu delikanlılar bakın neler yazmışlar...

Son örnek

Türk Hava Yolları’nın, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı’na yazdığı, 19 Şubat tarihli mektubunda “Mektubunuz seviyesiz bulunduğundan kurumumuzca cevap verilmesi uygun görülmemiştir” şeklindeki terbiye ve saygı sınırlarını aşan yazısını burada birkaç kez sizlerle paylaştık. İlgili bir site yazıyı almış ve bu “misafir” delikanlılardan bazıları yorumlar yapmışlar.

Haberin Devamı

- Yavuz Kocaömer kesin Türk Hava Yolları’ndan bedava bilet istemiştir, vermedikleri için bu yazıyı birkaç defa yazmıştır.

- Kim bilir Türk Hava Yolları’ndan ne istedi ki, isteği kabul edilmedi, şimdi böyle yazıyor. v.s.

[[HAFTAYA]]

‘Kimseden bir şey istemeyiz’

Yavuz Kocaömer’i yakınen tanıyanlar bilir. Bunların içinde siyasetçiler, bürokratlar, özel sektör temsilcileri çoğunluktadır. Kendisi hiç kimseden kendisi için bir şey istemez. Hele Türk Hava Yolları’ndan neden bedava bilet istesin? Bu satırların yazarı, Elit Plus kart sahibi, parasını ödeyerek senede onlarca defa Türk Hava Yolları ile Business Class’la uçan biridir. Ancak ortada bir saygısızlık ve terbiye sınırlarını zorlama varsa ve bunu da milli havayollarımızın başındaki Hamdi Topçu isimli kişinin talimatları ile bir halkla ilişkiler müdür muavini yazıya döküp bir başka milli kuruma gönderiyorsa, Yavuz Kocaömer bu ülkede yaşayan, sağlıklı düşünen, sevgide serbestliğin ‘Saygıda mecburiyetin olduğunu’ bilen biri olarak buna karşı çıkar.

Ağır olabilir

Zamanında yazılan Hentbol Federasyonu Başkanı’nın yazısı ağır eleştirileri içerebilir. Hatta Türk Hava Yolları’na göre hakaret unsurları da olabilir. Bunun yolu bir milli kurumun yazısına “SEVİYESİZ” demek mi olmalıdır? Kendinizi hakarete uğruyor hissediyorsanız bu ülkede mahkemeler var. Başvurursunuz, hakkınızı ararsınız. Bunun dışındaki bir davranış, dünya hava yolu olma yolunda ilerleyen Türk Hava Yolları’nın hiçbir yöneticisine yakışmaz. O yöneticiler yarın, öbür gün görev sürelerini tamamlayarak gider. Ama Türk Hava Yolları kurum olarak Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece dünyadaki yerini korumaya devam edecektir. Hiç kimsenin kişisel kızgınlıkları ile milli hava yollarımızı bu şekilde kullanmaya hakkı yoktur.

Haberin Devamı

Sporun mutfağı

Son zamanlarda bazı engelli spor federasyonları “Biz bu işin mutfağındayız, biz olmazsak hiçbir şey olmaz” gibi söylemlerle ortaya çıkıyor. Bu doğru değil. Gerek engelli, gerekse engelsiz sporlarında işin mutfağı spor kulüpleridir. Spor kulüpleri, sporcuları bulur veya insanlar oraya başvurur. Oradaki antrenörler gözetiminde ferdi veya takım sporlarında çalışmaya başlarlar. Daha sonra ülkeyi temsil edecek derecelere ve başarılara ulaştıklarında ‘Milli Takım’lar oluşturulur ve ilgili federasyon da bu milli takımları gerekli uluslararası şampiyonalara, yarışmalara gönderir. Yani federasyonlar “İşin mutfağı” değil, sadece organizasyonu yapan kurumlardır. Ve en önemli görevleri de spor kulüplerini teşvik etmek, onları desteklemek, ülkede hem spor yapanların sayısını artırmak, hem de daha çok çeşitlilik içinde milli takımlara rekabet yaratarak sporcu seçilmesini sağlamaktır. Bunun için de takım sporlarında ligleri, ferdi sporlarda yarışmaları organize ederler.

Haberin Devamı

Gönül sponsorları

Özellikle bedensel engelliler sporlarında, ilgili federasyonun ana görevlerinden biri, Türkiye’nin dört bir yanında yeni engelli spor kulüplerinin kurulmasını sağlamak ve onların malzemelerini kendilerine ulaştırmak, ilgili spor branşlarının antrenörlerini eğitmektir. Federasyonlar özerk olmasına rağmen, hâlâ devlet desteği ile ayakta durmaya devam etmektedirler. Özellikle engelliler sporundaki sponsorlar gönül sponsorlarıdır, hatır sponsorlarıdır. Arada çıkan birkaç firma, o da belli bir süre için bu sporlara destek olma konusunda ikna edilirse, sponsor sağlanır. Bu ülkemizdeki durumdur. Dış ülkelere, özellikle Batı ülkelerine baktığınızda, orada engelliler sporlarını yapan kulüpler ve federasyonlar büyük kurumlar tarafından desteklenir. Çünkü o ülkelerde engelli sporunun değeri anlaşılmış ve uluslararası alanda ülkelere sağlayacağı prestij defalarca test edilmiştir.

ÇENGELLİ PANO

Engelli Dostları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, bağlı federasyonların desteği ve katılımıyla, 3 Aralık 2010 Cuma günü, saat: 11:00’de Ankara’da ‘AYRIMCILIĞA KARŞI EŞİT YURTTAŞLIK’ yürüyüşü düzenlenecektir. Yürüyüş, Maltepe’den konfederasyonun önünden başlayıp Kızılay meydanında sona erecektir. Tüm derneklerimizin, meslek odalarının, sendikaların ve sivil toplum örgütlerimizin destek ve katılımını bekliyoruz.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu nurtenbost@hotmail.com

‘Verdiklerinden fazlasını istiyorlar’

Eşim 2007 Kasım’da felç oldu. Ödenmiş 1500 günlük SSK primi vardı. İsteğe bağlı emekliliğe müracaat ettik. Primi 1800 güne tamamlanınca, eşim malulen emekli olacaktı. Haziran’da primi ödemeye başladım. Bu dönemde eşimin 2022’den 3 ayda bir engelli maaşı alabileceği söylendi. Hastaneden ‘Yüzde 80 engellidir’ raporu aldık. Devlet, Mart 2009’da bize ilk maaşı ödedi. Bu sırada SSK’ya prim ödedik. Engelli maaşımız Şubat 2010’da kesildi. Mal müdürlüğü “Eşin emekli maaşı alıyor, durdurulmuş” dedi. Oysa daha emekli aylığı bağlanmamıştı. Şimdi devlet, yersiz ödediğini iddia ettiği 4.185.50 TL’yi yüzde 50 fazlası ile birlikte geri ödenmemizi istiyor. Bize hiç kimse “Bağ-Kur kaydınız var, engelli maaşı alamazsınız” demedi. Niye yüzde 50 faizle geri ödeyeceğim bir parayı alayım? Bu sorunun çözülmesini istiyorum.

Sunay CANDAN candansu421@hotmail.com Tel: 0505 434 24 03

DUYURU

30 Kasım Salı günü, saat 10.30-12.30 arası Özel Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu’nda dans gösterisi yapılacak, okul korosu şarkılar söyleyecek. 3 Aralık’ta Beşiktaş Engelliler Spor Kulübü Şişli Şubesi Başkanı Kadir Erdoğdu 13.00’te Özel Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salon’da söyleşiye katılacak. 14.30’da ise Vadi Spor Salonu’nda öğrenciler futbol maçı yapacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder