A. Yavuz Kocaömer Özürlüler Vakfı nereye koşuyor?
HABERİ PAYLAŞ

Özürlüler Vakfı nereye koşuyor?

Hemen belirtelim, bu yazı kamuoyunu aydınlatma ve Özürlüler Vakfı’nın son senelerdeki etkinliklerini incelemek üzere yazılmıştır. 2 Temmuz 2003 tarihinde, yani tam 6 sene evvel Özürlüler Vakfı Başkanı Seyhan Sandıkyapan imzalı bir açıklama aldık: “Engelliler Yurdu Projemiz geniş kapsamlı ve bugüne kadar çok az benzeri mevcut olan büyük bir projedir. Bu proje ile ilgili olarak tüm çalışma gruplarımız kendi uzmanlık alanları ile ilgili olarak çalışmaları henüz tamamlanmış olup, yaklaşık 4 yıl gibi uzun bir süreç sonunda elde etmiş oldukları bilgi, belge ve inceleme detaylarını raporlandırmışlardır. Çözüm ortaklığımızın desteği ile proje en kısa zamanda gerçekleştirilecektir” diyor.

Haberin Devamı

3 Aralık 2006

Yani bize açıklamanın gelmesinden 3,5 yıl sonra, Özürlüler Vakfı Star TV’de Türkiye’de yaşayan 8,5 milyon özürlünün rehabilitasyonu için kullanacağı ‘Yurt Projesi’ne destek sağlamak için bir kampanya yapıyor. Tarih 13 Nisan 2007. Bu kez Özürlüler Vakfı yeni bir kampanyaya başlayarak elde edilecek gelirle üniversite öğrencilerine burs sağlayacağını belirtiyor.

Ve bugün

Aradan geçen 6 yıl içinde devamlı kampanyalar yapılarak toplanan bağışlara rağmen Özürlüler Vakfı’nın projesinin hazır olduğunu belirttiği yaşam merkezi ile ilgili bizdeki verilere göre en ufak bir bilgi yok. 2003 senesinde “4 yıldır detaylı çalışmalar bitti, en sonunda başlanıyor” denen proje hâlâ ortada yok. Bu arada Özürlüler Vakfı ile ilgili çeşitli icralık olaylar, karşılıksız çekler, bunlarla ilgili davaların bir kısmı ise hâlâ devam ediyor.

Son kampanya

Bir süre önce Show TV ve Kanaltürk’te yapılan kampanyalardan sonra, özellikle engelli camiasından gelen tepkiler üzerine konuyu araştırdık ve enteresan bilgilere ulaştık. Şimdi önce aşağıdaki sorulara kamuoyundan gelen taleplere uygun olarak Özürlüler Vakfı’ndan cevap bekliyoruz. Ancak hemen hatırlatalım, bundan 6 yıl önce olduğu gibi hukuk müşavirlerine, gazetemiz genel yayın yönetmenine bir yazı gönderip de “Yavuz Kocaömer’in dikkatini çekin” falan gibi yazılar yerine, belgeleri göndersinler biz de burada yayınlayalım. Kafalardaki soru işaretleri de ortadan kalksın.

Haberin Devamı

Soruyoruz

19 Mayıs 2009 günü Show TV’de yaptığınız ‘Haydi Gülümse’ bağış kampanyanız ile ilgili, Show TV’den yayın zamanını satın almak için 300 bin TL (300 milyar) ödediniz mi? Ödediyseniz bu parayı toplanan bağışlardan mı vereceksiniz? Yoksa vakfınızın böyle bir birikimi var mıdır? Varsa bu birikim nereden sağlanmıştır?

* Aynı gece yapılan program için organizasyonu yapan prodüksiyon şirketine ne kadar ödediniz?

* Yine aynı program için halkla ilişkiler şirketine ödediğiniz bedel ne kadardır?

* 2.500 TL ameliyat başına talep ettiğiniz yardımla ne ameliyatları yaptıracaksınız?  2.500 TL’lik ameliyat bedeli hangi tip ameliyat içindir? Tüm bu yukarıda saydığımız ödemeleri yaptıysanız, size bağış yapan insanlara şeffaf bir şekilde bu kampanyanın maliyetini ortaya koyarak, onların yanılmalarını önlemeyi düşündünüz mü? Daha önce yaptığınız ‘Sıra Sende’ kampanyasında kaç öğrenciye, kaç ay (dikkatinizi çekeriz yıl demiyoruz) için eğitim bursu verdiniz?

Haberin Devamı

Bağımsız denetim

Böyle büyük bir kampanyaya girdiğinize göre, bağımsız bir denetim şirketini görevlendirmeyi hiç düşündünüz mü? Şu anda vakfınızın muhatap olduğu kaç tane borç-alacak davası mevcuttur? 6 Haziran günü Kanaltürk’te yaptığınız kampanya için bu televizyon kanalına ne bedel ödediniz? Tüm toplanan paralar masraflar düştükten sonra kaç engelli insan, hangi tip ameliyatla sağlığına kavuşturulmuştur? Aradan geçen 5 aylık sürede kaç ameliyat yaptırdınız?

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Buradan Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerine sesleniyoruz. Bu kampanya ile ilgili özel bir denetim yapılacak mıdır? Bu denetimin bir komisyon tarafından yapılması, bu tip kampanyaların gelecekte ülkemizdeki saygınlığı bakımından çok önemli olacaktır.

Beklenmeyen aşk

Ansızın çaldın gönül kapımı

Ebediyen kapanan kapıyı sen araladın

Girmesini de bilirsin sonsuza kadar

Kalmasını da

Beklenmeyen aşktın, aşkım oldun

Hayat sürprizlerle dolu

Evet özlediğim, beklediğim

Aşkım, sevgilim oldun

Beklenmeyen aşktın oysa ki

Ne çok ihtiyacım var sana

Hayat seninle yaşamaya değer

İyi ki varsın, iyi ki tanışmışım

Aşkım, beklediğim tek aşkım oldun.

Şükrüye Karabaş

Başbakanım lütfen duy sesimizi

Diyarbakır’da yaşayan bir engelli vatandaşım. Diyarbakır’daki 28 bin dolayındaki engelli yurttaşlarımıza umut ışığı olmuş, engellisiyle, engelsiziyle bütünleşen, yörenin örf, adet ve inancına saygılı, insanlara insan olduğu için değer veren, her türlü ayrımcılıktan uzak, kardeşliğin pekiştirilmesi hülyaları ile yaşayan, yaşatmak için yaşayan, kendini aşmış halk ile bütünleşmiş, himmeti millet olan idarecilerimize bu dönemde daha çok ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Sayın Ahmet Aydın’ın da bunlardan biri olduğu inancındayım. Siyasi çekişme ve çıkarlara kurban edilmemeli, yıllarca suç işleyen memurların sürgün yeri olmaktan kurtulmaya başladığına inandığımız Doğu, yine Doğulu siyasilerce ihanete uğramamalı. Sesimizin daha gür çıkması için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na da yazalım Diyarbakırlılar.

ALO 150 BİMER

Şikayetlerinizi ALO 150’ye yapın Diyarbakırlılar. Buradan yapılan şikayetler Başbakan’a ulaşıyor. Sayın Başbakanım, lütfen duy sesimizi. Kıymasınlar Diyarbekir’e.

Erdal Satılış / Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü Yönetimi

Boş laflardan yorulduk

TESYEV, SHOW TV ve Acun Ilıcalı Production’ın ortaklaşa düzenlediği kampanyayı sanıyorum bazı kişi ya da kişiler sindirememiş olacaklar ki, bilgisi, belgesi olmadan tıpkı köy kahvesinde ‘Hükümet kuran, hükümet deviren’ insanlar gibi atıp tutuyorlar. Ki köy kahvelerinde bile artık insanlar duyduğuna değil, şahit olduğuna ve belgesini gördüğüne inanıyor ve konuşuyor. Bunlara ne denir bilemiyorum. Açık çağrı: Çirkin itham ve iftiraları atanlar ‘adam gibi adam’sanız ve sözünüzün arkasındaysanız, işte meydan, gelin mahkemeye başvurun. Davacı olarak tezinizin, pardon ütopyanızın arkasında durun, biz hesap verelim. Türkiye Engelliler Spor Yardım Ve Eğitim Vakfı (TESYEV) her zaman ve her yerde haklılığını ifade edebilen ve yasal olarak kanıtlayabilen bir sivil toplum örgütüdür. TESYEV çok büyük bir ailedir. Böyle içi boş laflara cevap vermekten artık yorulduk.

İsmail Çevikbaş/Isparta Tel: 0507 237 42 67

Sıradaki haber yükleniyor...
holder