Adile Özdağ Mucize Vitamin: K2
HABERİ PAYLAŞ

Mucize Vitamin: K2

Haberin Devamı

Türkiye Osteoporoz Derneği’nin gerçekleştirmiş olduğu çalışma verilerine göre Türkiye’de 50 yaşın üzerinde kişilerin yarısında, kemiklerin zayıflaması ve kırık riskinde artışla kendini gösteren osteopeni (kemik mineral yoğunluğunun azalması) görülmektedir. Zamanında fark edilip tedavi edilmezse bu süreç osteoporoza doğru ilerleyip daha tehlikeli sonuçlara neden olabilmektedir. Osteoporoz dünyada her yıl 8.9 milyon kırığa sebep olmakta ve her 3 saniyede bir osteoporoz kaynaklı bir kırık meydana gelmektedir. Tüm bu süreçlerden korunmak ve kemik kuvvetini arttırabilmek için vücudun kalsiyum, D3 ve K2 vitaminlerine ihtiyacı vardır.

KADINLAR DİKKAT!

Yaş ilerledikçe veya beslenme şeklimizden dolayı vücudun ihtiyacı olan bu vitaminlerin tümünü besinlerden alamıyoruz. Bu yüzden vücudumuz, sağlıklı kemik yapımı için gerekli olan maddeleri yeterince aktive edemiyor. K2 vitamini bu görevi yaparak kalsiyumun etkin biçimde kemik dokusunda bağlanmasına yardımcı oluyor. Özellikle kadınlarda çok sık rastlanan osteoporozu önlemek için K2 vitamini takviyesi kullanmak gerekiyor.

Mucize Vitamin: K2

Gıdalarla veya takviyelerle aldığımız kalsiyum, kemikleri kuvvetlendirirken, aynı zamanda tamamının kemiklere çekilmemesi sebebiyle damar duvarlarında birikerek kalsiyum kristalleri oluşturuyor ve damar sertliğine yol açıyor. Bu durumdan korunmanın en iyi yolu K2 vitamini alımı ile vücudu desteklemektir. Çünkü K2 vitamini sağlıklı kemik dokuları inşa etmeye yardımcı olurken, damar duvarlarındaki kalsiyum birikimini de engelleyerek kalp damar sağlığının korunmasında önemli rol oynar.

BESLENME ALIŞKANLIĞI

Bağırsaklardaki bakteriler tarafından üretilen K2 vitamini vücutta doğal olarak bulunmakla beraber beslenme şeklimiz nedeniyle gıdalardan alamadığımız için eksikliği sık görülmektedir. K2 vitamini büyük yeşil yapraklı sebzelerde, peynirde bulunmaktadır. Günde minimum 100 mikrogram K2 vitamini alabilmek için 600 gram tereyağı, 1600 kilo dana ciğeri yemek gerekir ki bu besinleri günlük beslenmemizde almamız mümkün değildir. Kemik ve kalp sağlığı için önemli olan K2 vitamininin (yağda çözünen bir vitamin olması sebebiyle) daha iyi emilebilmesi için zeytinyağlı bir formda alınması daha kısa sürede daha hızlı etki göstermesini sağlayacaktır.

Türkiye Osteoporoz Derneği’nin gerçekleştirmiş olduğu çalışma verilerine göre Türkiye’de 50 yaşın üzerinde kişilerin yarısında, kemiklerin zayıflaması ve kırık riskinde artışla kendini gösteren osteopeni (kemik mineral yoğunluğunun azalması) görülmektedir.

Deniz suyu hayatınızı kolaylaştırır

Burun, dışarıdan gelen soğuk havayı ısıtır ve nemlendirir. Havada bulunan yabancı parçacıkları tutup enfeksiyonlara karşı engel oluşturarak vücut savunması için bir filtre olarak çalışır. Bu savunma mekanizması zarar gördüğünde kişi daha hassas hale gelir ve soğuk algınlığı, nazofaranjit veya alerjik burun iltihabı gibi hastalıklara daha kolay yakalanır. %100 doğal deniz suyundan oluşan bir solüsyonla burun hijyeninin sağlanması;

- Mukozayı nemlendirir,
- Tıkanıklıkları herhangi bir bağımlılığa neden olmadan açar,
- Kirleri uzaklaştırmaya yardım eder.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Hastalığı koklayarak teşhis edecek

Hangi hastalığa sahip olduğunuzu ya da herhangi bir hastalığınızın olup olmadığını yalnızca koklayarak anlayabilen sensörler üzerindeki çalışmalar yakında tamamlanmak üzere

Kayıp hatıralar geri geldi

Alzheimer hastalığına sahip farelerin kaybolan anıları lazer kullanılarak tekrar canlandırıldı. Bu durum anılarımızın tamamen kaybolmadığı, sadece onları hatırlama kabiliyetimizin zayıfladığı anlamına geliyor olabilir.

Ne kadar ömrünüz kaldı?

Bilim insanları, yapay zeka kullanarak hangi hastanın beş yıl içerisinde öleceğini yüzde 69 doğruluk oranıyla tahmin edebildi. Bu oran, eğitilmiş bir doktorun tahmin oranlarıyla neredeyse aynı.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

- Demir içerikli ilaçların aç karına alındığında daha iyi emilim sağlandığını

- Alg’lerden elde edilen DHA desteklerinin, balık yağı kullanamayan vejetaryenler için önemli bir omega 3 kaynağı olduğunu

- Zencefilin araç tutması, hamilelikte yaşanan sabah bulantıları gibi değişik nedenlerle görülen mide bulantılarını rahatlattığını

- B12 vitamininin hücrelerin sağlıklı çoğalmasında rol oynayarak kan yapımına katkı sağladığını ve sinir sistemi sağlığını koruduğunu biliyor muydunuz?


Sıradaki haber yükleniyor...
holder