Artun Ünsal Cadde Balık
HABERİ PAYLAŞ

Cadde Balık

Adıyla gerçekten uyumlu: E-5’ten Küçükyalı’ya kıvrıldığınızda ışıklardan sonra ana caddede sağ kolda hemen karşınıza çıkar ‘Cadde Balık’. Aşağıdaki sahil yolunun gürültülü trafiğinden uzak; deniz görmez ama içkisiz, sakin ve huzurlu, dahası makul fiyatlı gerçek bir mahalle lokantasıdır. Küçük çocuklu ailelere de uyar, zira minikler için bir oyun odası var. Haftanın yedi günü, öğlen akşam açık.

[[HAFTAYA]]

Cadde Balık

Tadına doyulmaz hamsi

tava Mahalle lokantası dedik de, patron Rafet Kaya’nın Cadde Balık’ı salaş bir yer kesinlikle değil. Dolgu taş duvarlı pırıl pırıl bir salon, sade ama özenli bir dekor, şık masalar, sandalyeler... Önünde bir de teras var, havalar ısınsın geceleri güzel olur. Müşteriler genellikle çevredeki iş yerleri ve evlerden. Balık çorbasıyla başlayalım hele: Çiftlik levrekten; içinde kereviz, mantar, yeşil biber ve soğan var. Hafif, hoş bir tat. Mevsim yeşillikleri salatası taze ve göz alıcı. Zeytinyağı da sızma. Dileyen bol kremalı ‘karidesli levrek sarması’, susamla tava edilmiş ‘simit levrek’, ‘fener kavurma’ ya da yine levrekten ‘balık beğendi’ söyler. Bense basit, hafif yemekleri tercih ederim. Bu nedenle, es geçiyorum. Kalamar tavam ise, yumuşacık. Sebzeli balık böreğine gelince; yufkası çıtır ama harcı zayıf. Buna karşılık, ortaya gelen hamsi tava pek güzel. Izgara çinekop da var bugün listede ama benden bu kadar... Dondurmalı irmik helvası ise mükemmel! Arif Babus yönetimindeki servis de hiç aksamıyor. Hesap da çok bir şey tutmuyor. Alın size orta direk, içkisiz ve şirin bir balık lokantası daha. Atatürk Cad. No: 35/4 Küçükyalı Maltepe-İstanbul Tel: 0216 417 84 17

Haberin Devamı

Farklı bir İtalyan

Geçenlerde özenli bir mekanda yemek yedik. Ama yediğimiz yemeklerden çok damağımızda içtiğimiz şarapların tadı kaldı: İtalyan Sagrantino di Montefalco üzümlerinden yapılmış şarapların. Bizler için hoş bir sürpriz oldu. Amatör ve genelde ‘sosyal’ bir şarap tüketicisi olarak söyleyeyim sadece; özellikle, 25 yıllık Sagrantino di Montefalco gerçekten şahane! Alkolü biraz yüksek olgun meyve, baharat, vanilya aromalı tadında, kanlı canlı bir şarap yani. Doğru, ithal olduğu için fiyatı pek ucuz değil; şişesi 200 TL civarında. Ama binlerce euroluk moda şaraplara göre, fiyat/kalite yönünden bence çok uygun. Belki özel bir kutlama gününüzde, sofranızda et yemeğine mükemmel bir refakatçi olabilir. Yemek sonrası ise, tatlı eşliğinde bu kez Sagrantino’nun Passito’sunu deneyebilirsiniz. Bu yakut renkli, hoş kokulu tatlı şarap da gerçekten nefis, Porto’yu aratmıyor.
İstanbul irtibat Seda Güldalı: 0212 210 93 10

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder