Artun Ünsal MEST'te mest olmak
HABERİ PAYLAŞ

MEST'te mest olmak

1992’den beri, sevgili Rıfat Ababay kardeşimin başında bulunduğu yayınlarda ve şimdi POSTA Gazetesi’nde, nerdeyse 1000’e yakın mekanın mutfağını kendimce değerlendirdiğim yazılar yazdım, yazıyorum. Ama hiçbirini yazarken bu haftaki kadar zorlanmadım. Nedeni; İstanbul-Reşitpaşa’da Mest gibi ilginç bir mekanı açan Can Ünsal’ın özbeöz oğlum olması...

[[HAFTAYA]]

Başka bir deyişle, ilk kez bir yakınımın yerinden sizlere söz ediyorum. Ama içim rahat: Mest’in yerinin seçiminden dekorasyonuna benim en ufak bir katkım olmadı. Zira Can Ünsal, ABD’de geçirdiği yılların ardından İstanbul’da pekiştirdiği deneyimleriyle, kimseye danışmadan kendi modern lokanta konseptini yarattı.

Haberin Devamı

MESTte mest olmak

'Yılın Yemeği’ ödülü

Aradan bir yıldan fazla zaman geçti. Yine de oğlumun yeri hakkında yazı yazmaktan çekindim. Değerli okurlarım bunu ‘torpil’ olarak algılayabilir diye düşündüm. Ama sonra, nasıl İstanbul ya da bir Anadolu kentinde sokakta yürürken karşıma çıkan, yemeklerini beğendiğim bir lokantayı yazıyorsam, Mest için de aynı şeyi yapmam gerektiğine karar verdim. Çünkü siz okurlarımın bunca yıldır benim tarafsızlığıma yakınen tanık olduğunuzdan eminim. Kaldı ki, Ahmet Örs’ten Mehmet Yaşin’e, Mehmet Yalçın’a birçok değerli yemek yazarı ayrıca Hıncal Uluç’tan Kanat Atkaya’ya lafını esirgemeyen dostlar Mest’e gelip yemeklerini tatmış, köşelerinde beğenilerini ifade etmişlerdi. ‘Gusto’ dergisi de Mest’in ‘ördek confit’ini geçen aralıkta ‘Yılın Yemeği’ seçmişti. Mest, orijinal, ev konforunda dekoru, geniş salonu ve açık mutfağıyla nerdeyse bir ‘sosyal kulüp’ havasında. Pazar hariç her gün öğle yemekleri için açık. Mönüde çok seçenek yok: Çorba, salata, ana yemek, taze makarna, sushi ve tatlılar. Özellikle süt çorbası, minakop buğulama ya da Fransız usulü ördek budu confit ve çikolatalı Napoliten pastayı öneririm. Adam başı ortalama 50-60 TL’ye çıkılabilir. Mest akşam yemekleri için de, önceden rezervasyon koşuluyla, en az 10 konuk için kapılarını açıyor. Fiyatlar ortalama 90-100 TL gibi. Mutfağın başında Can’ın annesi, hem Fransız hem de Osmanlı mutfağını çok iyi bilen Beyhan Gence var. Genç şefler de ona yardımcı oluyor. Mest’te çocuklar için doğum günleri, büyükler için özel günler ve seminer yemekleri düzenleniyor, basın lansmanları yapılıyor. Evlenme yıldönümünüzü deMest’te kutlayabilirsiniz. 100 kişinin oturularak ağırlanabildiği bu ortamda konuklar yiyip içerken, istedikleri müzikleri de dinleyip dans edebiliyorlar. Mest’te ayrıca yemek atölyeleri düzenleniyor. Beyhan Hanım, kursiyerlere bir günde zeytinyağlı baklalı enginardan Fransız usulü tekir balığına 14 çeşit yemeğin yapılışını öğretiyor.

Haberin Devamı

Caz müziği geceleri

Bu arada kaliteli ürünlerin kullanıldığı, üst düzey bir ‘butik’ catering servisi de var. Yiyecek ve içecek mönüsü adam başı 90-150- 200 TL aralığında. Bunların yanı sıra, bir de minik ‘gourmet shop’u var: Fransız kaz ciğeri ezmesi ‘foie gras’ı, ‘confit’ ördek butlarını, Ege’nin en lezzetli zeytinyağlarını, yöresel balları ve reçelleri bulabilirsiniz. Sürekli yenilik peşinde koşan Can, haftada bir gün Mest’te yemek eşliğinde canlı caz müziği geceleri yapmayı da planlıyor. Mest, alışıldık bir lokanta değil. Ama ortamı çok farklı ve hoş, yemekleri de evelallah lezzetli. Dilerseniz www.mest.com.tr’ye tıklayıp içeriye bir göz atın. Bence denemeye değer bir mekan. (Tuncay Artun Cad., Salih Bey Sokak No:4, Reşitpaşa, İstanbul Tel: 0212 229 03 82)

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder