Arzu Çekirge Paksoy Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü…
HABERİ PAYLAŞ

Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü…

Merhaba,

Kadın varsa imkansız yoktur” diyor Tuluhan Tekelioğlu “Yapabilirsin” kitabında…Kadınların tüm imkansızlıklara, eşitsizliklere, önyargılara, ayrımcılığa rağmen nasıl yoktan var edebildiğini, öncülük edip fark yarattığını başarılı olmuş kadınların hikayeleri ile anlatıyor. “Kısır döngüleri kıracak en büyük güç kadındır. Bir adım atınca değişim başlar, cesaret bulaşıcıdır. Benden sana, senden ona kelebek etkisiyle bulaşır” diyor.

Kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projelerinin çoğu da bu amaca hizmet ediyor, kadınlarımızı eğitmeyi, geliştirmeyi, girişimci olmalarını desteklemeyi, haklarını korumayı, yörelerinde öncülük yaratmalarını, farklı olmaktan korkmamalarını öğretmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Garanti Bankası KAGİDER işbirliği ile 11 yıldır Türkiye’nin kadın girişimcilerini seçiyor, daha önce kamuoyu önüne çıkmamış önemli iş fikirleri, başarı hikayeleri bu anlamlı yarışmayla ortaya çıkıyor. Ödül kazanan kadınlar, girişimci olmak isteyen pek çok gence örnek oluyor, kadınlara ümit veriyor. Türkiye Vodafone Vakfı da “Girişimcilikte Önce Kadın” diyor…Kadınların halk eğitim merkezlerinde ve olgunlaşma enstitülerinde ürettikleri el emeği ürünlerin gelir getirici bir faaliyete dönüşmesi için iletişim teknolojilerini kadınların hizmetine sunuyor.

Genç kızların eğitimi, kadın sağlığı, başarılı gençlerin bursla desteklenmesi, kadınlara daha iyi anne olmaları için eğitimler düzenlenmesi kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projelerinin diğer konuları olarak göze çarpıyor.

Farkında olalım, destekleyelim

Kurumların ciddi emek ve bütçe ayırdıkları sosyal sorumluluk projelerinin farkında olmak, gönüllü katkı sağlayarak projelerin topluma yayılmasını ve daha çok insana ulaşmasını sağlamak önemli… Bu konuda hepimize düşen sorumluluklar olduğuna inanıyorum.

Toplumsal fayda yaratan projelerin farkında olalım, destekleyelim, duyuralım, gönüllüsü olalım. Çevremizde bu çalışmalardan faydalanabilecek kişileri haberdar edelim.

Hepinize kadın sorunlarına duyarlı olacağınız bir hafta diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

Sıradaki haber yükleniyor...
holder