Ayşe Mine Yaman Aksesuarlarla flört eden lezzetler
HABERİ PAYLAŞ

Aksesuarlarla flört eden lezzetler

Kapının ardında bekleyen yeni yılı hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir organizasyon ile karşılamaya hazır mısınız?

Evinizde davet vermeyi planlıyorsanız, a’dan z’ye tüm detayları düşünmelisiniz. Konuklarınızı hafızalarında yer edecek fikirlerle karşılamak, şık sofra aksesuarlarıyla flört eden lezzetlerin yer aldığı, hikayesi olan sofralar tasarlamak bunların başında geliyor. Tabi düşünmeniz gerekenler sadece bunlarla sınırlı değil. Önce ne tarz bir sofra düzeni ile misafirlerinizi ağırlayacağınıza karar vermelisiniz.

Haberin Devamı

Doğallığın karıştığı lezzetler

Ahşap mobilyaların, ferforje aksesuarların hakim olduğu, rahatlatıcı ve samimi bir kır sofrasında, çiçek desenli ya da ekoseli örtülerinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca sandalyenize de konsepti tamamlaması için kurdeleler bağlayabilir ve peçetelerinizi halkalara geçireceğiniz çiçeklerle ya da ağaçlardan koparacağınız dallarla süsleyebilirsiniz. Davetinize gelen konuklarınızın uzun süre hafızalarından silinmeyecek detayları da masanıza eklemelisiniz. Kumaşlarla tasarlayabileceğiniz ve içerisine birkaç ufak hediye ya da çikolata koyabileceğiniz minik keseler gibi.

Aksesuarlarla flört eden lezzetler

Sunum aşamasında, ev yapımı lezzetleri, kendi yaptığınız peynirli çöreklerinizi, kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti kestaneyi listenize ekleyin. Artık özel parti organizasyonlarında organik yiyecekler de popüler olmaya başladı. Bunlar diğer parti yiyecekleri kadar da pahalı değil. Planlamayı yaparken çocukları ve gençleri davet ediyorsanız onların zevkini de düşünmelisiniz. Ayrıca vejetaryenler de dikkate alınmalı.

Genç ruhlara

Gereksiz detaylardan kaçınmalısınız. Masa örtüsü kullanmak yerine Amerikan servislerini tercih edin. Otrişleri sandalyenize yerleştirebilir ya da gelen konuklarınıza parti boyunca kullanmaları için armağan edebilirsiniz. Beyaz rengin ağırlıkta olduğu mobilyalarınızı kutlama ortamına ayak uydurması için kırmızı aksesuarlarla güçlendirmeyi deneyin. Gözalıcı bir sofra düzenlemesinin en önemli enstrümanı renklerdir. Çarpıcı renkte olan ve tabakların yanında duran servis peçetelerini çatal ya da kaşığa sarın. Sofraların vazgeçilmez öğesi çiçekleri de bu el emeğine ilave edip kurdele ve aksesuarlarla süsleyin.

Haberin Devamı

Aksesuarlarla flört eden lezzetler

Yiyecek seçiminizde finger food tarzı pratik seçenekleri deneyin. Daha çok genç bir davetli kitlesine sahipseniz her şeyi soğuk hazırlayın, böylece ince işlerle uğraşmanız gerekmez. Söz konusu içki olunca, cömert düşünün, aşırıya da kaçmayın. Davetlilere geldiklerinde şampanya sunun, arkasından ise şarap, bira ikram edin. Tabakta çok fazla karışık seçenekler sunmamaya çalışın. Bir şampanya şişesini sürekli olarak buzdolabında veya derin dondurucuda tutun. Böylece gece boyunca servis yapabilirsiniz. Açık büfe yemek servisi için bütün servis tabaklarını ve gerekli bütün materyalleri hazır bulundurmalısınız. Ne kadar çok seçenek sunarsanız o kadar çok insan bu durumdan hoşnut olacaktır. Soslu cipslerinizi ve kanepelerinizi orijinal bir dekorla servis yapabilirsiniz.

Klasik sunumlar

Ağır tekstil ürünlerini, dantelleri, sandıklarda bekleyen örtülerinizi, kristal bardaklarınızı kısaca lüks ve zarif tanımına uyan her türlü aksesuarı ve tekstil ürününü renk tonları uygun olduğu sürece kullanabilirsiniz. Özellikle varaklı aksesuarlar ve evin geneline yayılmış şamdanlar bu tarz evlerde çok önemlidir. Eğer şömineniz varsa etrafını da konsepte uygun olarak süsleyebilirsiniz. Hatta şömine etrafında yapılacak sohbetleri de göz önüne alarak bu bölüme de bir içki büfesi yerleştirebilirsiniz. Yemek seçiminiz de partinizin temasına uygun olarak ağır ve şık detaylar içermelidir. Peynir ve ananas tabağını başlangıç için sofranıza ve evin çeşitli yerlerine koyabilirisiniz.

Haberin Devamı

Aksesuarlarla flört eden lezzetler

Gecenin başlarında parti içecekleri bir kişiye üç bardak düşecek şekilde planlanmalıdır. Bir şarap şişesi en azından beş bardak içerir. Partinin ikinci yarısında konuklara yarım şişe düşecek şekilde hesaplayabilirsiniz. Partiyi tatlıyla sonlandırın. Eğlencenin sonuna doğru minik kurabiyeler ya da brownie gibi tatlılar ikram edebilirsiniz. Buz tepsisi üzerinde kanepeler, servis tabaklarında muz yaprakları, avizenize çiçekler asmak gibi sürprizleri de tasarımınıza dahil edin ve son olarak sofranızın yanında, evinizin farklı yerlerine de küçük kutlama belirtileri ilave etmeyi unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder