Ayşe Mine Yaman Pantone penceresinden 2010'a bakış
HABERİ PAYLAŞ

Pantone penceresinden 2010'a bakış

Tasarım endüstrilerine yönelik, profesyonel renk standartları yaratan ve renk konusunda global bir otorite olan Pantone, 2010’un rengini davetkar ve parıldayan Turkuaz olarak seçti.

Bir renk olsanız nelerden ilham alırdınız? Kurduğunuz bütün temaslar farklı izler bıraksa da belleğinizde, geri çağırdığınızda aynı etkiyi yapıyor: Sizi mutlu ediyor! Mutluluğun rengini çizmek içinse seçtiğin rengin peşinden gitmek şart. Renk konusunda kurulan denklemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşan renk gurusu Pantone, yeni yılın rengini turkuaz olarak belirledi. Mavinin dingin özellikleriyle yeşilin canlandırıcı etkisini içinde barındıran turkuaz, tropik suların ferahlatıcı etkisini çağrıştırırken, gündelik yaşamın sıkıcı detaylarından uzaklaşmamızı sağlar ve pozitif enerji yayar. Turkuaz, stresli zamanlarda bir korunma ve iyileşme duygusu sağlarken, bizi heyecanlı, tropik bir cennete götürür.

Haberin Devamı

Pantone penceresinden 2010a bakış

Birçok kültürde, turkuazın deniz ve gökyüzünden ilham alan koruyucu bir tılsım ve yoğun iyileştirme gücü olan bir renk olduğuna inanılır. Yıllardır sürmekte olan, renkler ve iç dünyamız arasındaki ilişkiyi anlama araştırmaları sonucunda, turkuazın birçok insana çok güzel ve çekici bir cennete kaçışı anımsattığı sonucuna varılmıştır.

Tropikal bir adayı saran sakin, huzurlu bir okyanus ya da kötü ruhlardan arındıran koruyucu bir taş olarak da görülse, turkuaz çoğu kimsenin pozitif tepki verdiği bir renktir. Sıcak ve soğuk tonlarıyla, spektrumdaki herhangi bir renkle rahatlıkla birleştirilebilir. Turkuaz, toprak tonlarına ve kahverengine heyecan katar, kırmızıları ve pembeleri tamamlar, derin mavilerle klasik bir deniz görüntüsü yaratır, bütün diğer yeşilleri canlandırır ve özellikle sarı-yeşillerle iyi sonuçlar verir. Modada turkuaz kaliteli ipek ve taşlarla şık ve gösterişli bir görünüm yaratır. Turkuaz ayrıca mücevherde, çantalarda, ayakkabılarda, saç aksesuarlarında ve hatta ojelerde, kravatlarda ve erkek spor giyiminde kullanıldığında mükemmel bir vurgu rengidir. Herhangi bir sade ortama sıcaklık ve heyecan katarak bir spa hissi uyandırır. Bu renk, duvarlar ve yatak odaları için mükemmeldir. Mutfakta ise masa üstlerine ve mutfak aletlerine eşsiz bir ışık katar. Tasarım endüstrilerine yönelik, profesyonel renk standartları yaratan ve renk konusunda global bir otorite olan Pantone, 2010’un rengini davetkar ve parıldayan Turkuaz olarak seçti Pantone penceresinden 2010’a bakış

Haberin Devamı

Pantone hakkında

Merkezi Carlstadt New Jersey’de bulunan Pantone, renk konusunda dünyaca ünlü bir otoritedir. 45 yıldır dünyanın renk otoritesi olan şirket, tasarım profesyonellerine yaratıcılığın renkli keşfi, ifadesi için ürünler ve servisler sunar. 1963 yılında Pantone’nin kurucusu Lawrence Herbert grafik sanatlar alanında hassas renk eşleşmeleri üretmeyle ilintili problemleri çözmek amacıyla renkler bulma, eşleştirme ve komünikasyonuna yönelik yenilikçi bir sistem yaratmış. Pantone o günlerden bu yana, renk eşleştirme sistemi konseptini, dijital teknoloji, moda, konut, plastik ürünler mimari ve iç dekorasyon ile boya dahil diğer renk endüstrilerini kapsayacak şekilde genişletmiş.

Haberin Devamı

Pantone penceresinden 2010a bakış

Günümüzde Pantone markası, tasarımcıdan imalatçıya, perakendeciden müşteriye çok geniş bir endüstri yelpazesinde, dünya genelinde hassas renk iletişiminin standart dili olarak biliniyor. Pantone, dünyanın her yerindeki yaratıcı toplulukların renk ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik yeni dijital teknolojileri agresif şekilde benimsemeyi ve renk iletişimi ile ilham aşılayıcı araçlar geliştirmeyi sürdürüyor. www.pantone.com

Sıradaki haber yükleniyor...
holder