Ayşe Mine Yaman Sessiz sığınak: Çatı katları
HABERİ PAYLAŞ

Sessiz sığınak: Çatı katları

Çatı katı dekorasyonunda, evlerin diğer bölümlerine göre daha fazla üzerinde düşünmek gerekiyor. Çünkü bu alanlarda tavanlar eğimlidir ve yükseklikleri her duvar için farklı ebatlardadır. Bu durumda da mobilyalarınızı seçerken ve yerleştirirken klasik yaklaşımların ötesinde yaratıcı çözümler bulmanız gerekebilir. Eğimli tavanlar için en ideal çözüm giysileriniz ya da kitaplarınız için depolama alanı olarak değerlendirmek. Çünkü tavan yükseklikleri ve eğim nedeniyle çatı katlarına uygun dolap ya da kitaplık bulmakta zorlanabilirsiniz. Kitaplarınız için duvarlara nişler yaptırmayı da fonksiyonel bir çözüm olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca eğimden dolayı başınızı çarpmamak için tavan ve eğimli duvarları farklı renge boyayarak sınır çizebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çatı katı, kullanma amacınıza göre dekore edilmelidir. Eğer genişse bu alanı salon olarak değerlendirebilirsiniz. Tavanın eğimli olduğu bölüme televizyon ya da kitaplığınızı yerleştirin. Diğer bir seçenek de bu mekanı hobi odasına dönüştürmek. Müzik dinlemeye, evde sinema keyfinin tadını çıkarmaya ya da piyano ve gitar çalmak gibi hobilerinizi gerçekleştirmeye yönelik dekore edebilirsiniz.

Sessiz sığınak: Çatı katları

Evinizde çalışmak için konsantrasyonunuzu sağlamakta güçlük çekiyorsanız bu alanı ofise dönüştürün. Eğimli alanların tümünü depolama alanı olarak düşünüp, masa, sandalye gibi mobilyalar ile arasıra dinlenebileceğiniz bir daybed ya da rahat formda bir koltuk yeterli olacaktır. Ayrıca eğimli duvarları fotoğraflar ve resimler için yaratıcı bir depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Hem sessiz, hem de evin diğer bölümlerinden bağımsız olduğu için yatak odası olarak kullanmak da idealdir. Özellikle kalabalık ailelerde genç odası olarak düşünülebilir. Ayrıca tavanınıza pencere açtırıp yatağa uzanarak gökyüzünü seyredebilirsiniz.

Kullanma amacınız ne olursa olsun bu alanlarda evinizin diğer bölümlerinde yer verdiğiniz mobilyaları her zaman kullanamayabilirsiniz. Özellikle koltuk ve kanepelerde geniş ebatlı tasarımlar son zamanlarda her ne kadar trend olarak karşımıza çıksa da bunları çatı katınız için düşünmeyin. Çünkü alçak olan tavanlar için en ideali sırtı alçak kanepe, yatak ve sandalye kullanarak tavanın daha yüksek görünmesini sağlamaktır. Çatı katlarının en önemli sorunlarından biri de izolasyondur. Eğer iyi izolasyon yapılmamışsa bu kışın sıcak, yazın da soğuk hava kaybına yol açacaktır. İşin uzmanlarından yardım alarak soğuk kış günlerinden önce gerekli.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder