Ayşe Mine Yaman Sevgiyi sunmanın keşif yolculuğu
HABERİ PAYLAŞ

Sevgiyi sunmanın keşif yolculuğu

Akıp giden hınzır yaşamın en romantik gününe sadece bir gün kaldı. Evinizi 14 Şubat’a yani Sevgililer Günü’ne, kalbinizi romantik bir geceye hazırlarken klişe yaklaşımların dışında farklı fikirlere yer açın.

Gelişen teknoloji, ekonomik karmaşa, küresel etmenler ve her gün değişen yaşam koşullarına duyarlı olmaya çalışmak, sonra uyum sağlamak ve ardından bütün bu değişimlerle baş etmeye uğraşırken hayat devam ediyor. Bu yoğun tempo içinde, ruhumuzu bir gün de olsa farklı duygulara, heyecanlara teslim eden Sevgililer Günü’ne, bir taraftan anlam yükleyen diğer taraftan saçma olduğunu düşünen yanımız olsa da ne yaparsak yapalım kendimizi alamıyoruz vitrinlerin gösterişli dünyasından. Bu konuya yaklaşımınız nasıl olursa olsun yine de eşinizi, sevgilinizi, çocuğunuzu ya da arkadaşınızı ufak tefek sürprizlerle mutlu edebilirsiniz. Bunun için şık bir sofra hazırlayabilir, ona ihtiyacı olan bir hediye edebilir ya da evinizin dekorasyonunda yapabileceğiniz değişikliklerle sevdiğinizi şaşırtabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lezzetli bir menü seçin

Yemek hem fiziksel hem de zihinsel olarak evle ve birbirimizle bağ kurmamızı sağlar. İş günü sona erdiğinde, iki kadeh şarap koyup, fırını ısıtırken sevdiğimiz kişi ve kendimiz için lezzet dolu bir keyif zamanı gelmiş demektir. Eğer siz ve sevgiliniz birlikte yemek pişirmekten hoşlanıyorsanız mutfağı sadece yemek pişirilen bir yer olarak değil, birlikte anlamlı zamanlar geçirdiğiniz bir mekan olarak da görün. Tercih ettiğiniz bir menüyü beraberce hazırlayın. Keyifli yorgunluğunuzun karşılığında aynı lezzeti paylaşın.

Yumuşaklık, duygusallık ve saflık hissi romantik sofraların en belirleyici özelliğidir. Pudra ve şeker renklerine, pastel tonlarına ağırlıklı olarak yer verebilirsiniz. Mobilya ve aksesuarlar için country-provansal stil dekoratif rehberiniz olabilir.

Çiçek ve mumları unutmayın

Sevgiyi sunmanın keşif yolculuğu

Çiçeklerin kokusunu ve mumların romantizmini atlamayın. Sofranızda, evinizin girişinde, yatak odanızda hatta banyonuzda bile bu özel günün anlamını taze çiçeklerle ve mumlarla vurgulayın. Birbirinden farklı kokuları, renkleri ve düzenlemeleriyle sevdiklerinize sunabileceğiniz en renkli hediye, hiç şüphesiz bir buket çiçektir.

Haberin Devamı

Evinizin dekorasyonunda değişiklikler yapın

Resmi olmayan zamanlarda, oturma odaları ve salonlar, nasıl yaşadığımız ve kim olduğumuzu cesurca yansıtırlar. Ve bütün iyi tasarımcıların tavsiye edeceği gibi farklı stillerin- bunlar dönemler, renk paletleri ya da kumaşlar olabilir- karıştırılması iyi bir tasarımın anahtarıdır. Bu yolu izlerseniz iki kişi için oturma odası yaratmak daha da anlamlı ve heyecanlı olacaktır. Burası evde büyük ihtimalle en çok kullanılan odadır, bu yüzden kullanım alanı, günlük hayatın farklılıklarına uyum gösterebilecek biçimde yeterince çok yönlü olmalıdır.

Sevgiyi sunmanın keşif yolculuğu

Evlerinizin dinamik olduğunu hatırlayın. Partnerinizle yarattığınız yaşama alanı, sizinle birlikte değişmeli ve büyümeli. Sıkıldığınız zaman yeni bir perspektif yaratmak için mobilyaların ve resimlerin yerini değiştirmeye üşenmeyin. Bazen yeni aldığınız şık bir heykel bile size yeni bir düzenleme için ilham verebilir. Çiftler için kutsal bir mekan olan yatak odaları, vücudun huzuru bulduğu ve dinlendiği odalardır. En önemli nokta konfor ve sessizliktir. Pencerelerde sade kumaştan tasarlanmış perdeler, kullanın. Tiril tiril ipek ya da yere dökülen uzun keten perdeler, yumuşak ve rahatlatıcı bir görünüm yaratır. Bu mabedin temel taşı yataktır ve iyi bir kalitede olması şarttır. Uykuyu teşvik eden bir sığınak yaratmak için yatağınız, somyanız, çarşaflar, yastıklar iyi kalitede ve sağlığınıza uygun olmalıdır. Banyonuzu ise rahatlık ve konfor içinde, kendinizi ve partnerinizi şımarttığınız bir yer haline getirin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder