Bilal Emin Turan Mezun olmadan iş tamam!
HABERİ PAYLAŞ

Mezun olmadan iş tamam!

Türk iş dünyasının son dönemde en çok şikayet ettiği konuların başında kalifiye ara eleman bulamamak geliyor. Bu yüzden yatırım yapamayan veya istediği kadar büyüyemeyen firmalar var. Meslek liseleri ihtiyaç duyulan personel sayısını karşılayamıyor. Üniversitelerden mezun olanlar ise hiç iş deneyimi olmadan yüksek ücretle çalışmak istiyor ya da iş beğenmiyor.

ARANAN ELEMAN ANLAYIŞI

Yani ortada kısır bir döngü var. Patron eleman, işsiz genç de iş bulamamaktan dert yanmaya devam ediyor. Nişantaşı Üniversitesi, yetişmiş, deneyimli personel ihtiyacına cevap verebilecek bir sistem geliştirmiş. Bu yolla üniversitede okuyan öğrenciler daha mezun olmadan işi garantiliyor. Bir başka deyişle aranan eleman haline geliyor.

Haberin Devamı

100 KİŞİDEN 80’İ BAŞLIYOR

Ezberleri bozan bu sistemi üniversitenin kurucusu Levent Uysal’la geçen yıl açılan ‘Maslak 1453 Neotech Campus’te konuştuk. Mezun olan her 100 öğrencinin 80’inin hemen işe başladığına dikkat çeken Uysal, işin sırrını şöyle özetledi: “Önce iyi bir İngilizce altyapısı veriyoruz. Teknolojik altyapıyı da hazırlıyoruz. Son 6 ayda ise çalışarak deneyim kazanmasını sağlıyoruz.”

LONDRA'YA GÖNDERİYOR

İngilizce eğitimini çok önemsediklerini ifade eden Levent Uysal, “İngilizce, Türkiye’deki en büyük problemlerden. İngiliz’in İngiliz’e uyarladığı metod Türk’e uyarlanmaya çalışılıyor. Hocalarımızla kendi sistemimizi geliştirdik. İyi bir dil eğitimi veriyoruz. Gerekirse bunu Londra’daki dil merkezlerimizde perçinliyoruz. Buraya, isteyen her öğrenci gidebiliyor ve ücretsiz.”

UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM

Üniversitede gastronomiden, aşçılık, diş protez, sağlık ve kabin memurluğuna kadar birçok alanda mesleki eğitim veriliyor. Hilton’un mutfağında ne varsa üniversitede de aynı sistem kurulmuş. Derslere ünlü şefler giriyor. Öğrenci mezun olur olmaz hemen 5 yıldızlı otellerde yabancılık çekmeden işe başlıyor. Sağlıkçılar gerçek ameliyathanedeymiş gibi eğitim alıyor.

ÜNİVERSİTE ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ

Özel sektörden 600’ün üzerinde iş ortaklarının bulunduğuna dikkat çeken Levent Uysal, “Mezuniyetten önceki son 6 ayda öğrencilerimiz çalışarak deneyim kazanıyor. Bize CV istemleri geliyor. Öğrencileri firmalarla yan yana getiriyoruz. Bu şekilde okuyarak çalışma diye bir konsept yarattık. Dünyada da böyle. Bizim çocuğumuzun ne eksiği var. Bu yolla Türkiye’ye fayda sağlayacak nesil yetiştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder