Bilgehan Can Bravo Mustafa
HABERİ PAYLAŞ

Bravo Mustafa

Haberin Devamı

Beşiktaş, Galatasaray'ın Kayseri'ye yenilmesinin ardından ikincilik fırsatını yakalamıştı. Akhisar'dı rakip. Ayağına kadar gelen fırsatı tepmedi Kara Kartal... 3-0'lık galibiyetle zirveye uçuşunu sürdürdü.

Beşiktaşlı futbolcuların tamamı büyük özveriyle oynadı. Ersan Adem Gülüm, ayağındaki nasır sebebiyle hafta içi yapılan idmanlara iğne ile katılmıştı. Veli'nin dizinde sıkıntı vardı. Necip yeni çıkmıştı sakatlıktan. Oyuncu değişikliklerinin ardından stoperdeki sağa, soldaki orta sahaya geldi. Görev yerleri bile değişti, ama hırslarını kaybetmediler.

En büyük özveriyi ise hiç şüphesiz Mustafa gösterdi. Geçen hafta 2 gol atan Mustafa, 8. dakikada Akhisar karşısında da takımının 2. golüne imza attı. Ama golden hemen sonra çıktığı hava topunda Sonko ile çarpıştı. Başına darbe aldı, yerde kaldı. Kafası kanlar içindeydi. Bandajla sahaya döndü. Ama nafile, tam iki kez formasını, 3 kez de başına yapılan bandajı değiştirildi. Bilic, tedavi için her kenara gelişinde oyundan almak istediyse de, Mustafa 'Devam edeceğim' dedi. Devre arasında da başına 8 dikiş atıldı. Yok... Bu da yetmedi. Yine devam dedi.... Çünkü son iki haftada attığı gollerle kendine olan özgüvenini yeniden kazanmıştı. 60. dakikaya kadar dayandı. Sonra Almeida ile değişti.

Veli, Mustafa ve Hutchinson'un birbirinden nefis golleriyle Beşiktaş, derin bir nefes aldı. Bu sezon iki kez yenildiği (Biri hükmen 3-0) Galatasaray'ın önüne geçti puan tablosunda. Bundan sonrası tam bir satranç oyunu olacak. Hamleler doğru yapılırsa Beşiktaş sezon sonunda olmak istediği yere gelecektir. Benim tek korkum, yaşanan sakatlıklar. Biliyorsunuz sakatlanmayan kalmadı takımda. Revire döndü Ümraniye...

Bu arada unutmadan söyleyeyim; İstanbul'da oynandığı maçlarda Fenerbahçe'ye 4-0, Galatasaray'a 6-1 yenilen Akhisar Belediye, Beşiktaş karşısında da sahadan 3-0 mağlup ayrılınca, üç büyüklere karşı İstanbul'da oynadığı 3 karşılaşmada kalesinde 13 gol birden görmüş oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder