Can Kantar Sigortacı olmak ister misiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacı olmak ister misiniz?

Evet ilk etapta biraz dudak büktüğünüzü düşünüyorum. Doktor, mühendis ve yeni çağın modern meslekleri varken neden sigortacı olayım dediğinizi duyar gibiyim. Siz de haklısınız. Sigortacı denildiğinde ne yazık ki değiştirilemeyen bir algı var. İnce bıyıklı, elinde çanta, elini verdiğinde alamayacağını düşündüğün ya da telefonda aradığında sana zorla sigorta yapacak biri akıllara geliyor.

Sigortacılar için toplumdaki bir başka algı ise pek güven vermeyen, bütün işi insanları kandırarak poliçe satmak olan ve sattıktan sonra bir daha telefonlara çıkmayan kişiler.

Haberin Devamı

Halbuki sigorta sektörü dendiğinde Türkiye ekonomisine 1,5 trilyon dolarlık teminat veren, her gün ortalama 2 milyon TL tazminat ödeyen, birçok işletmeyi yaşanılan felaketler sonrası tekrar üretime döndüren, birçok kişiyi tekrar sağlığına kavuşturan ya da birçok trafik kazası sonrası sigortalıların mağduriyetlerini gideren büyük bir sektörden bahsediyorum. Yani her 100 hasarın yüzde 96’sını hemen ödeyen bir sektör. Tabii ki sigorta şirketlerinin kurunun yanında yaktığı ‘yaş’ lar vardır ama elimizdeki veriler mağduriyet bildiren kişilerin birçoğunun suistimale başvurup yakalanan bir kitle olduğunu söylüyor.

Mağduriyeti sigorta sistemi ile çözümlenmiş milyonlarca kişinin sigorta endüstrisi içerisindekilere yaşattığı manevi hazzı düşünemezsiniz. Aldıkları hayır dualarını size anlatamam. Ayrıca sigorta sektörü henüz performansının çok az bir bölümünü yansıtabiliyor. Sigorta bilinci arttıkça, sektör büyüklüğünün ve sağlanacak istihdamın iki üç kat artacağını öngörmek hayalcilik olmayacaktır. Özetle, sigorta sektörünün önü çok açık.

GELECEĞİN MESLEĞİ OLMAYA ADAY

Geçtiğimiz hafta sonu YKS yapıldı. Milyonlarca genç geleceği için bu sınava girdi. Bu gençler tabii ki favori mesleklere yönelecektir. Ama sigortacılığı da akıllarının bir köşesinde tutmalarını öneririm. Çok çalkantılı dönemler yaşıyoruz, normalleştiğimizde sigorta sektörünün hızla büyüdüğüne tanık olacağız.

Bu konuda umudumuzu koruyoruz. Sigortacılık eğitiminde sıkıntılar olabilir. İyi eğitim koşulları sağlandığında buradan yetişecek kalifiye elemana sektörün, özellikle de acentelerin çok ihtiyacı olacak.

Haberin Devamı

Mesela geleceğin mesleği olarak gençlerin dikkatine ‘Aktüerlik’i çekmek isterim. Bu arada halen sigortacılık ile ilgili yüksekokul ve fakülte mezunu olanların sektörde çok rahat iş bulamadığının da altını çizmek isterim. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise yabancı dil. Bu dil sorunu mutlaka çözülmeli ama...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder