Can Kantar 'Sigortasız, dükkanımın kapısını açmam'
HABERİ PAYLAŞ

'Sigortasız, dükkanımın kapısını açmam'

Sigorta, her kişi ve her kurumun güvencesi. Ekonomik olarak çalkantılı süreci hepimiz yaşıyoruz. Ama bu durum sigortamızı yenilememize veya sigorta yaptırmamıza engel olmamalı. Çünkü sigortasız işyeri çalıştırmak en büyük risk. Hele hele KOBİ veya küçük esnaflar için durum daha da sıkıntılı.

Çünkü Allah korusun işyerinize gelebilecek en küçük zararı bile kısıtlı maddi imkânlarla karşılamanız neredeyse imkânsız. Üstelik bu dönemde. Biliyorum her şeyin fiyatı arttığı gibi sigorta primlerinin de fiyatları arttı. Fakat tüm bunlara rağmen sigortasız olmak en büyük risk. Değerlerinizi sigortalarken bir sigorta acentesine başvurmanız yeterli. O size işyerinizin risklerini içeren bir poliçe yapılması için yardımcı olacaktır. Şayet riskler için sizler de önlemlerinizi aldıysanız, sigorta primi rakamından çekinmeyin. Çünkü çok uygun bir poliçeye sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

EKSİK SİGORTAYA DİKKAT!

Sigorta yaptırırken işyerinizin gerçek maliyetini de hesaplamanız gerekecek. Prim düşük çıksın diye işyerinizin değerini düşük göstermeye de kalkmayın! Öyle olursa bilin ki olası bir felaket sonrası hangi değer üzerinden sigorta yaptırmışsanız, tazminatınızı da aynı oranda düşük alacaksınız. Ekonomik konjonktüre paralel olarak enflasyon oranı çok yüksek olduğundan, sizin işyerinizdeki değerleriniz de artmış oluyor.

Bu nedenle yenilemeyi beklemeksizin poliçedeki rakamları revize edin. Eksik sigorta olmasın. Bu arada büyük kurumların sigorta yaptırma alışkanlıkları zaten devam ediyor. Ama küçük esnaf ve KOBİ’lerin sigorta yaptırması istenilen seviyede değil. Geçenlerde bir esnaf dostum ile sohbet ederken ‘sigortanız var mı ?’ diye sordum. Sevgili Can, ‘şapkasız çıkmam’ sözü var ya ben de dükkanımın kepengini sigortasız olsam açmam” diye cevap verdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder