Candaş Tolga Işık 15 Temmuz...
HABERİ PAYLAŞ

O akşam bir arkadaşım “Köprüde askerler metrobüsün yolunu kesti bizi indirdiler” diye aradığında, “Tatbikat filan vardır herhalde. Yıl olmuş 2016, darbe falan yapamaz kimse” demiştim. Hiç de öyle değilmiş.

Çok değil, iki yıl önce bu ülkede bildiğin askeri darbe girişimi yaşadık. Hem de bu toprakların şahit olduğu tüm darbelerin en kanlı, en acımasızları sayılabilecek kadar gözü dönmüş bir darbe girişimi...

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin bugün yıldönümü. Büyük acılar yaşadık, büyük kayıplar verdik o gün...

Haberin Devamı

Hatırlarken içimiz yanıyor elbet... Hatırlamak ne kadar acı verse de şunu aklımızdan çıkarmamalıyız: 15 Temmuz’u unutmak bu devlet için, bu millet için bir felakettir.

Dini cemaat görüntüsü altında koskoca bir devleti uyutan, “hoca” kılığı altında koskoca bir milleti kandıran hain ordusunun yıllar içinde nasıl sinsice Türkiye’nin en hassas damarlarına sızdığını unutmamalıyız.

Posta’nın bugünkü 15 Temmuz ekinde “Unutursak ölürüz” diye yazdım. Biz unutkan bir milletiz. Toplum hafızamız ne yazık ki çok uzun ömürlü değil. Ancak toplumlar için öyle günler, öyle olaylar vardır ki unutmak yok olmakla eşdeğerdir.

15 Temmuz’un her dakikası, her saniyesi tam olarak böyledir. Sadece halkımız için değil devletimiz için de ibret alınacak ve akıllara kazınması gereken derslerle doludur. Unutmayın, bir daha böyle alçakça bir ihaneti yaşamamanın yolu 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamaktan geçiyor.

ALEYNA'DAN SEZEN ÇIKMAZ AMA...

Başıma bir şey gelmeyecekse itiraf etmek istiyorum: Aleyna Tilki dinliyorum! Yıldız Tilbe’nin “Yalnız Çiçek” şarkısını Aleyna’dan dinlediniz mi? Bir dinleyin, şahane yorumlamış. Ayrıca tamamı 10 kelimeden oluşan Aleyna Tilki şarkılarına da zerre kadar eleştirel tavrım yok bilakis dinliyor, beğeniyorum.

He Aleyna’dan bir Sezen Aksu çıkar mı? Asla çıkmaz. Ama biraz dişini sıkarsa hiç şakası yok uluslararası çapta sıkı bir pop ikonu çıkar. Yeter ki Aleyna her kamera gördüğünde, her mikrofon uzatıldığında konuşma ihtiyacı hissetmesin!

Shakira konseri öncesi, “Bana 30 bin seyirci az. Ben Adana’da 100 bin kişiye şarkı söyledim” demiş mesela. Zira bu şakaysa hiç komik değil, ciddiyse bayağı komik.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder