Candaş Tolga Işık 24 Haziran notları
HABERİ PAYLAŞ

24 Haziran notları

Bir yıl önce referandumda HAYIR oylarının çoğunlukta olduğu; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya illerinden yalnızca İzmir’de Muharrem İnce birinci çıktı.

Bu arada İzmir’de Erdoğan yüzde 33 oy aldı. 5 milyon kişinin İnce’nin mitingine katıldığı İzmir’de Muharrem İnce’ye 1 buçuk milyon, Erdoğan’a 950 bin oy çıktı.

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerine göre oyunu artırdığı 11 il var: Hakkari, Şırnak, Siirt, Tunceli, Kars, Mardin, Van, Ağrı, Edirne, Bitlis, Ardahan. Doğu ve Güneydoğu’daki bu yükselişte en büyük etken arkasında kayyum belediyelerin belediyecilik hizmetleri ve hükümetin terörle mücadele politikaları oldu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin 1 Kasım’a göre oy sayısının en fazla düştüğü 15 il arasında İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Gaziantep, Antalya var.

İstanbul’da 500 bin, Ankara’da 240 bin, Konya’da 155 bin oy kaybetmiş AK Parti. Bir yıl sonra yerel seçimler var. Bu rakamlar başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere, AK Parti için zor bir yerel seçim dönemine işaret ediyor.

Devlet Bahçeli 24 Haziran’ın sadece kazananı değil, aynı zamanda kazandıranı da oldu. Bu yüzden bu seçime damgasını vuran oldu.

Meral Akşener sadece beklentilerin çok altında aldığı oyla değil, aynı zamanda “Beni YSK’nın önünden jiletle kazırlar” deyip seçim sonuçları açıklandıktan sonra ortalıktan kayboluşuyla da bir hayal kırıklığı oldu.

İNCE, CHP'NİN İSTANBUL ADAYI OLACAK

Kılıçdaroğlu istifa etmez. İnce onun karşısında aday olmaz. Ne mi olur? Muharrem İnce önümüzdeki yerel seçimde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olur. Atın fava bekleyin.

ONUN ADI ARTIK NOSTRADAMUS MURAT!

Bırakın anket şirketlerini falan; farkında mısınız üç seçimdir seçim sonuçlarını tam isabet tahmin eden biri var: Murat Sancak. Adam bir hafta öncesinden kime ne oy söylüyorsa o çıkıyor. Sancak’ın yerinde olsam başka işle uğraşmam, hemen kurarım bir kamuoyu araştırma şirketi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder