Candaş Tolga Işık 8 MART
HABERİ PAYLAŞ

Şiddetin artık bir tokat ya da yumrukla değil bilekten kesilen eller, delik deşik edilen vücutlar ve benzin dökülüp ateşe verilen bedenler üzerinden tarif edildiği bir ülkede yaşıyoruz.

[[HAFTAYA]]

Çok değil birkaç yıl öncesine kadar kız çocukları okula gitsin diye kampanyalar düzenlenirdi... Ya şimdi? Kız çocukları kadın olmadan gelin olmasın, gençliği görmeden anneliği yaşamasın diye haykırıyor vicdanlar. Küçücük kız çocuklarının ‘töre’ diye canlı canlı mezara koyulurken “Baba beni okula gönder” diye değil “Baba beni mezara gönderme” diye yalvardığı bir ülkede yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Ankara’da ‘Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’ diye bir kurum var... Adını duydukça gülesim geliyor. Kadının statüsünün olmadığı bir ülkede genel müdürlüğü olsa ne yazar olmasa ne yazar? Kaç tane kadın valin var? 1. Kaç tane kadın bakanın var? 1. İnsan yerine koymuyorsunuz bari canlı yerine koyun. Devletin birçok kurumunda kadının sadece adı var ama yetkisi yok. Kadına süs bitkisi muamelesi yapan bir zihniyet tarafından yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Canlı demişken... Türkiye’de 2002-2014 yılları arasında tam 5406 kadın öldürülmüş. Bu ne demek biliyor musun? Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan en önemli canlının kadın olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Evet, bugün 8 Mart... Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kutlayabilene kutlu olsun benimkisi sadece hatırlatma: Kadının en büyük emeği hayatta kalmak için verdiği bir ülkede yaşıyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder