Candaş Tolga Işık AK Parti İstanbul'dan kimi aday gösterecek?
HABERİ PAYLAŞ

AK Parti İstanbul'dan kimi aday gösterecek?

Teşkilatın en çok istediği isim Binali Yıldırım. Binali Bey aday olursa AK Parti için rahat bir seçim olur. Ancak Yıldırım’ın İstanbul’a aday olmak isteyip istemediği tam bir muamma. Yakınları “İstemiyor” diyor, partililer “Fikrini değiştirdi, adaylığa sıcak bakıyor artık” diyor. Ben ise Binali Yıldırım’ı birazcık tanıyan biri olarak şunu söylüyorum: Lideri ve partisi ne görev verirse Binali Bey bunu kabul eder. Dün böyle oldu, bugün de böyle olur.

Binali Yıldırım olmazsa kim aday olur? Mevlüt Uysal aday olmak istiyor ve çalışıyor. Şayet genel başkan ve genel merkez, yıldız bir aday çıkarmazsa görünen o ki; adaylığı en muhtemel isimlerden biri de o olacak.


"YÜZDE 13'Ü KAPATIR İSTANBUL'U KAZANIRIM"

Dünkü yazımın üzerine Gürsel Tekin aradı. Özetle şunları söyledi: “İstanbul’da AKP ile aramızda yüzde 13 fark var. Bu farkı tek kapatabilecek aday benim. İstanbul’da 785 mahalle gezdim şu ana kadar. Bir nevi doktora yaptım. Açık söylüyorum o farkı kapatırım, üstüne de yüzde 3-5 arası oy koyup İstanbul’u kazanırım.” CHP’de adaylar 9 Eylül sonrası netleşecek. İstanbul için şu an görünen en güçlü aday; Gürsel Tekin. Parti kulislerinde Muharrem İnce’nin de adı geçiyor lakin son kurultay krizi sonrası o iş kolay değil.

KONYA'YA TERMİK SANTRAL YAPMAK

Son dönemde okuduğum en güzel röportajı Gazete Duvar’da Filiz Gazi, Ömer Madra’yla yapmış. Madra uzun süredir iklim değişikliğiyle ilgili çalışıyor. Tespitleri ve uyarıları çok önemli. Röportajdan en dikkat çeken kısımlardan biri şu:

- Türkiye’de en akıl almaz dediğiniz çevresel katliamlar neler? Konya… Türkiye’nin yiyecek sepeti diyebileceğim bir yer. Oraya bir sürü termik santral yapılması planlanıyor. Konya’da değil buğday üretmek, hiçbir şey üretilemeyecek. Kömür yakıtlı termik santral yapılırsa yeraltı suyu tamamen tükenir. Bu mesela olabilecek en büyük felaketlerden biri. Bunun dışında Kanal İstanbul’un zekice bir proje olduğunu söyleyemem. Ilısu Barajı. 12 bin yıllık bir medeniyetin üstüne modern evler yapılacak. Hangi birini sayayım? Bir cinnet hali var yani. Erdoğan daha önce başbakanken sigaraya karşı mücadele ediyordu ama termik santraller, yollar, köprüler sigara içmekten çok daha vahim şeylere sebep oluyor. Dünyadaki en sağlıksız şehirler arasında sondan ikinci geliyor İstanbul. Düşünün. Türkiye’nin binlerce yıllık buzulları kalmadı. Erciyes’te kar yok. Röportajın tamamını gazeteduvar.com.tr’den okuyabilirsiniz.


IPHONE SATIŞLARI NİYE DÜŞÜYOR?

Son 15 günde iPhone satışları yüzde 65 düşmüş. İddia o ki Amerika’yla gerilen ilişkiler sonrası Amerikan ürünleri için yapılan boykot çağrısının etkisi bu...

Boykot çağrısının da etkisi vardır şüphesiz ama bana sorarsanız esas sebep bu değil. Ne mi?

Haberin Devamı

Söyleyeyim...

İki ay önce 5000 lira olan bir iPhone bugün döviz kurundaki artış yüzünden 10 bin lira! Hal böyle olunca bırak iPhone almayı Apple’ın kapısından bile içeri giresi gelmiyor insanın.



Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder