Candaş Tolga Işık Aylan'ın katili kim?
HABERİ PAYLAŞ

Aylan'ın katili kim?

Kumsala vurmuş, yüzüstü yatan minicik bir ceset...

Dünyanın Suriyeli göçmenlerin yaşadığı dramının farkında varmasını sağlayan o fotoğraf hiçbirimizin aklından silinmedi.

Fotoğraf aklımızdan silinmedi ama 3 yaşındaki Aylan’la birlikte 5 yaşındaki abisi Galip’i, annesi Rihan’ı ve kim bilir kaç Suriyeli, Iraklı göçmeni daha ölüme götürenler umurumuzda bile değil.

Aylan savaştan kaçıp umuda yolculuğunda can veren ne ilk göçmendi ne de son oldu... Bodrum açıklarında devrilen o botun ardından içinde kundağa sarılı bebekler olan onlarca bot daha devrildi.

Haberin Devamı

Yüzlerce insan can verdi...

İnsan ölümünün kanıksandığı bu coğrafyada ne yazık ki 10 saniyelik bir üzüntüden ve kuru bir “Yazık”tan öte tepki veren olmadı.

***

Aylan bebeğin öldüğü bot kazasıyla ilgili dün duruşma vardı. Tutuklu yargılanan iki şüpheli insan kaçakçılığı suçundan sembolik bir ceza aldılar.

“Bilinçli taksirle insan ölümüne sebebiyet vermek” suçundan ise “delil yetersizliğinden” beraat ettiler.

Sanıklar “O bottaki insanların kaçışını biz organize etmedik” dediler. Hakim “Kim etti?” diye sordu. İnsanın içini donduran bir isim verdiler: Abdullah Kurdi.

***

Dünkü duruşmadaki sanık avukatları dünyanın gündemine oturan bu kazanın gerçek suçlu ve organizatörlerinden hiçbirinin davada adının dahi geçmediğini söylüyorlar. Kazayla ilgili aranan kimse yok.

Tüm tanıklar ve faciayı yaşayanlar organizatörün hatta tekneyi kullananın Abdullah Kurdi olduğunu söylemelerine rağmen bu yönde atılmış tek bir adım yok.

***

Abdullah Kurdi’nin iki evladını toprağa vermiş bir baba olarak yaşadığı acıya saygı duyuyorum. Ancak o kazada Abdullah Kurdi’nin çocuklarından başka can veren 2 çocuk daha vardı.

Minik Aylan’la birlikte 5 kişiye daha mezar olan o botta 9 ve 11 yaşında iki çocuklarını kaybeden Iraklı çift Ahmed Hadi ve Zainab Abbas bakın ne diyor: “Batan tekneyi en başından beri o kullanıyordu.

14 kişi teknedeydik ve kimse denize atlamadı. Abdullah Kurdi, Türklerle birlikte yolculuğu ayarladı, olay sonrası paramızı istedik, parayı Türklere verdiğini söyledi, tekneyi getiren ve bu yolculuğu ayarlayan oydu.

Haberin Devamı

Sahil güvenlik bizi denizden çıkarınca yanıma geldi ve polise tekneyi kullananın kendisi olmadığını söylememi istedi.”

***

Abdullah Kurdi, Türkiye’den vatandaşlık teklifi aldı. Şu an Kuzey Irak’ta...

Barzani’nin özel davetiyle çocuklar için bir yardım derneği kurma hazırlığı yapıyor. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Ancak hiçbir acı bir suçu örtme gerekçesi olamaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder